Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ντίνας: «Όνειρό μου ο Παναθηναϊκός»

Άλμα για την καριέρα του και όνειρο για τον ίδιο, χαρακτήρισε την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, ο Θανάσης Ντίνας.

Ντίνας: «Όνειρό μου ο Παναθηναϊκός»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πράσινων» τόνισε ότι στην Παιανία συνάντησε αυτό ακριβώς που περίμενε, δηλαδή μία πολύ οργανωμένη ομάδα και εξαιρετικό κλίμα ενώ αναφέρθηκε και στα παιχνίδια που έρχονται για το «τριφύλλι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Ντίνα στη NOVA:

Η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό, είναι ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα;
Σίγουρα. Για κάθε ποδοσφαιριστή, όταν αρχίζει την καριέρα του, είναι όνειρο ζωής να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα. Γι' αυτό παλεύει και αν το καταφέρει είναι ευχαριστημένος.

Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την προσπάθεια που έκανες όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Football League;
Όταν παίζεις στην Β Εθνική και έρχεσαι στον Παναθηναϊκό είναι ένα άλμα. Δικαίωση αισθάνομαι, γιατί πήρα την μεταγραφή. Πρέπει όμως να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω. Τότε θα αισθανθώ μεγαλύτερη δικαίωση.

Μικρό σίριαλ ήταν η μεταγραφή σου. Γράφτηκαν πολλά... Πως αισθανόσουν όλο αυτό το διάστημα όπου τη μια στιγμή ήσουν στον Παναθηναϊκό και την άλλη δεν ήσουν;
Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, γιατί κι εγώ περίμενα να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η μεταγραφή. Εφόσον όλα κύλησαν ομαλά στο τέλος και προλάβαμε την μεταγραφική περίοδο, όλα είναι καλά.

Ήσουν αρχηγός στην Παναχαϊκή, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά στον Παναθηναϊκό και την Σούπερ Λιγκ. Αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι διάστημα προσαρμογής για να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες;
Δεν ξέρω να σας πω πόσο διαφορετικό είναι το πρωτάθλημα, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω αγωνιστεί. Αν χρειάζομαι χρόνο ή μπορώ να αγωνιστώ από τώρα, αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο προπονητής. Σε αυτό το κομμάτι, αρμόδιος είναι ο προπονητής.

Τι περίμενες και τι βρήκες τελικά στον Παναθηναϊκό;
Όπως τα περίμενα, τα βρήκα. Μια πολύ οργανωμένη ομάδα, ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Όλα τα παιδιά και εμένα και τους άλλους νέους παίκτες μας καλωσόρισαν και μας υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Από εκεί και πέρα, πρέπει και εμείς να ανταποδώσουμε και να προσπαθήσουμε, ώστε να βρεθεί ο Παναθηναϊκός σε καλύτερη θέση.

Την Κυριακή θα βρεις μπροστά σου την Ξάνθη, με την οποία ξεκίνησες την ποδοσφαιρική σου σταδιοδρομία. Είναι λίγο περίεργα τα συναισθήματα, καθώς θα βρεθείς αντίπαλος της;
Από εκεί ξεκίνησα επαγγελματικά το ποδόσφαιρο. Δεν είχα πάρει πολλές ευκαιρίες... Έχω πολλούς φίλους που αγωνίζονται στην Ξάνθη αυτή τη στιγμή, αλλά τα συναισθήματα είναι τα ίδια που έχω με κάθε αντίπαλο. Περιμένω το παιχνίδι της Κυριακής.

Που μπορεί να κριθεί το παιχνίδι με την Ξάνθη;
Η ομάδα δείχνει στα τελευταία παιχνίδια πως είναι σε ανοδική πορεία. Όμως και η Ξάνθη είναι σε ανοδική πορεία αυτή την περίοδο. Άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σοβαροί, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται και περισσότερη αυτοσυγκέντρωση; Γιατί έλειψε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Αστέρα...
Σε κάθε ματς χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση. Πόσο μάλλον σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να δημιουργείς για να πάρεις την νίκη.

Ο τελευταίος στόχος που έχει απομείνει για τον Παναθηναϊκό είναι τα πλέι οφ. Θα τα καταφέρετε να μπείτε στην πεντάδα;
Ναι, πιστεύω ότι αν συνεχίσει η ομάδα όπως στα τελευταία παιχνίδια, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ.

Τι να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από τον Θανάση Ντίνα;
Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως όταν θα μου δοθεί η ευκαιρία, θα μπω μέσα και θα δώσω τα πάντα για την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: