Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

''Με Αραμπατζή στο ντέρμπι!''

Στήριξη στον Γιάννη Αραμπατζή παρείχε ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τη Λοκομοτίβ, όπου ο Έλληνας τερματοφύλακας φέρει μεγάλη ευθύνη καθότι με λάθος δικό του οι Ρώσοι πήραν ξανά το προβάδισμα.

''Με Αραμπατζή στο ντέρμπι!''
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της Ένωσης:
«Θα έλεγα ότι σίγουρα είμαστε μια ομάδα που προσπαθούμε να βελτιωθούμε αμυντικά και επιθετικά. Εχω τονίσει ότι τα ατομικά λάθη διαλύουν οποιαδήποτε τακτική. Ετυχε σήμερα ένα πολύ περίεργο γκολ και μάλιστα ήρθε στο καλύτερο για μας σημείο του ματς. Γνωρίζαμε ότι η Λοκομοτίβ είναι πολύ καλή, προηγήθηκε αλλά εμείς είχαμε το σθένος και τον σωστό τρόπο ανάπτυξης για να ισοφαρίσουμε. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο του παιχιδιού και δεχθήκαμε αυτό το γκολ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ υπεύθυνοι. Τέτοια λάθη δε συγχωρούνται στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει όμως να το αφήσουμε στην άκρη, δεν έχουμε το περιθώριο τώρα να κρίνουμε τα ατομικά λάθη. Αυτό θα γίνει μετά το ντέρμπι της Κυριακής.
Εγινε ένα ατομικό λάθος. Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη. Ο Γιάννης θα έχει την πλήρη στήριξη από μένα και αυτός θα είναι βασικός στο ντέρμπι. Θα συζητησω μαζί του μετά. Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο κόσμος φώναξε το όνομα του. Ο κόσμος ξανά έδειξε το μεγαλείο του. Θα πρέπει όμως να είμαστε πάντα απολύτως συγκεντρωμένοι γιατί είναι άδικο να αλλάζει άρδην η εικόνα του παιχνιδιού λόγω ενός τέτοιου λάθους.
Η ΑΕΚ από το σημερινό ματς μπορεί να κρατήσει τις ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Ο Χέλγκασον είχε καλή παρουσία αλλά έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο λόγω μυικού προβλήματος. Επαιξαν παιδιά με λιγότερο χρόνο συμμετοχής και θα βελτιωθούν στη συνέχεια παίρνοντας κι άλλες ευκαιρίες. Κρατάμε και τον τρόπο με τον οποίο αντιδράσαμε μετά το 0-1, την ισοφάριση και τον έλεγχο του παιχνιδιού, μέχρι που ήρθε εκείνο το λάθος για το 1-2.
Οταν βρίσκεσαι σε μια μεγάλη ομάδα δε θα πρέπει να υπάρχει η λέξη φόβος. Ο καθένας πρέπει να αναλογίζεται τις ευθύνες του και να έχει την προσωπικότητα για να προετοιμαστεί για ένα ντέρμπι όπως αυτό της Κυριακής. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχει φόβος. Στο ποδόσφαιρο μπαίνουν τέτοια γκολ. Θα μπορούσε να αποφευχθεί σίγουρα. Το αφήνουμε στην άκρη όμως, ορθώνουμε το ανάστημα μας και θα πρέπει την Κυριακή κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ελληνική ομάδα να παρουσιαστούμε όπως πρέπει.
Αν δεν πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αν εγώ δεν πιστεύω στους παίκτες μου, τότε έχω αποτύχει. Σίγουρα πιστεύουμε και θα είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για την Κυριακή. Οσο για την τακτική, έχουμε 2-3 μέρες για να δουλέψουμε. Είναι σύντομος ο χρόνος βέβαια.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Δεν ήταν αδιάφοροι και αυτό είναι το σημαντικό. Μετά το 0-1 στείλαμε θετικά μηνύματα αλλά αυτά δε φτάνουν, γιατί το αποτέλεσμα είναι που μετράει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: