Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο Βαλβέρδε φοβάται την παράδοση

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Ερυθρόλευκοι μετρούν 3 ήττες και 1 ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης». Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης.
Ο Βαλβέρδε φοβάται την παράδοση
Η ισοπαλία την οποία ο Ολυμπιακός παραχώρησε την περασμένη αγωνιστική στον ΟΦΗ (2-2) τον αναγκάζει να δει σαν τελικό το αυριανό παιχνίδι με τον Αρη (19.30) στη Θεσσαλονίκη. Μετά τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε και ο βοηθός του κ. Γιον Ασπιάθου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι ο Αρης είναι μία ομάδα που παραδοσιακά δημιουργεί προβλήματα στον Ολυμπιακό. Την άποψη αυτή ενίσχυσε με δηλώσεις του και ο Χαβίτο ο οποίος γνωρίζοντας εκ των έσω την ψυχολογία των κιτρινόμαυρων, δήλωσε ότι ετησίως είναι τέσσερα τα ντέρμπι που δίνει ο Αρης με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.
Ο Αρης έκανε φέτος το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα. Σε 6 αγώνες μετράει 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ πηγαίνει στο αυριανό παιχνίδι με υπηρεσιακό προπονητή καθώς την περασμένη Δευτέρα απομακρύνθηκε ο Σάκης Τσιώλης. Ωστόσο η παράδοση δεν είναι αμελητέα ποσότητα στο ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός τα τελευταία 5 χρόνια στο «Χαριλάου» μετράει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Την νίκη (2-1) σημείωσε πέρυσι με προπονητή τον κ. Βαλβέρδε ο οποίος είχε χάσει όμως πριν δυο χρόνια στο ίδιο γήπεδο με 1-0. Και αν αύριο οι ερυθρόλευκοι δεν φύγουν από τη Θεσσαλονίκη με νίκη, κινδυνεύουν να πάνε στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό ευρισκόμενοι 5 βαθμούς πίσω από τον μεγάλο και μοναδικό αντίπαλο στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Ο κ. Βαλβέρδε την τελευταία στιγμή θα ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε παιχνίδι. Εκείνο που τον προβληματίζει και ενδεχομένως επηρεάσει τις σκέψεις του, είναι η κόπωση βασικών παικτών οι οποίοι θα κληθούν να παίξουν τρίτο παιχνίδι σε διάστημα 7 ημερών. Ο Μέλμπεργκ, ο Τζιμπούρ, ο Μιραλάς και ο Χολέβας δεν έλειψαν δευτερόλεπτο από τις αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ και την Ντόρτμουντ, ενώ ο Ορμπάιθ έχασε μόνο 20 λεπτά από τον αγώνα με τον ΟΦΗ και ο Ιμπαγάσα ένα ημίχρονο στο ίδιο παιχνίδι. Εκτός πλάνων μάλλον θα τεθεί ο Αμπντούν ο οποίος είχε ενοχλήσεις στη μέση. Η απουσία του Αλγερινού ίσως ανοίξει το δρόμο ακόμη και για την αρχική ενδεκάδα στον Αργεντινό Βιθέντε Μόνχε, ο οποίος εκτός των άλλων μπορεί να απαντήσει με δύναμη στη δύναμη και το πάθος που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τους παίκτες του Αρη στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.
Κατά τα άλλα ο ισπανός προπονητής θα αποφασίσει αν είναι απολύτως έτοιμος ο Τοροσίδης να επιστρέψει στην ενδεκάδα ή θα προτιμηθεί στο δεξιό άκρο της άμυνας ένας από τους Μανιάτη ή Μοντέστο ώστε να δημιουργηθεί χώρος στη μεσαία γραμμή και για τον Φέισα ή τον Μακούν.
Ο κ. Βαλβέρδε γνωρίζοντας την κρισιμότητα της αναμέτρησης, είχε την Πέμπτη κατ ιδίαν συνάντηση με πολλούς από τους παίκτες του. Στους Μόνχε, Χαβίτο και Ζαραδούκα τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σε φουλ ρυθμό και στη θα έχουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται να δείξουν την αξία τους. Με τους Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα συζήτησε ορισμένες λεπτομέρειες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στον Κοστάντσο εξήγησε ότι θα πρέπει με σκληρή δουλειά να διεκδικήσει πλέον θέση στην ενδεκάδα.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: