Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Το "10" το... κακό του Παναθηναϊκού!!

Διαβάστε για την ιστορία της φανέλας με το "10" στον Παναθηναϊκό και γιατί μετά τον Μπορέλι δεν βρέθηκε άξιος αντικαταστάτης να την φορέσει.
Το "10" το... κακό του Παναθηναϊκού
Την τελευταία δεκαπενταετία αρκετοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού φόρεσαν τη φανέλα με το νούμερο "10", όμως λίγοι κατάφεραν να την τιμήσουν όπως της αρμόζει.
Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς έφυγαν με άσχημο τρόπο από τους πράσινους είτε λόγω σοβαρών τραυματισμών, είτε επειδή δεν τα πήγαιναν καλά με την διοίκηση, είτε, τέλος, γιατί ποτέ δεν δικαίωσαν τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομα τους.
Το κακό λοιπόν ξεκίνησε με τον τρόπο που αποχώρησε ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι που ήταν και το τελευταίο επιτυχημένο δεκάρι του Παναθηναϊκού.
Ο "Χότα - Χότα" λοιπόν, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του αρκετά χρόνια μετά, έφυγε από τους πράσινους γιατί δεν μπορούσε να περιμένει άλλο την πρόταση του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Όταν λοιπόν αυτή ήρθε, ο Αργεντινός άσος είχε ήδη υπογράψει στην Ρεάλ Οβιέδο.
Έτσι από εκείνη την περίοδο και μετά ξεκίνησε μία εποχή όπου το "10" φόρεσαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που στη συνέχεια της καριέρας τους είχαν μεγάλες ατυχίες.
1997-1999: Αλέξης Αλεξούδης
Ήρθε από τον ΟΦΗ το 1994 ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής, ενώ κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή στο Μουντιάλ του 1994 και το γεγονός πως είχε πετύχει εκείνη την εποχή το γρηγορότερο γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Από την ώρα που φόρεσε όμως τη φανέλα με το 10 όμως οι τραυματισμοί άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους και τη σεζόν 1998-1999 κορυφώθηκαν. Έτσι όταν αποχώρησε από τους πράσινους πήγε στον Εθνικό Αστέρα, όμως στα μέσα της σεζόν επέστρεψε στον ΟΦΗ όπου και έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 29 ετών.
1999-2001: Καρλς Χάιντς Φλίπσεν
Ο Γερμανός άσος με σπουδαία καριέρα στην Γκλάντμπαχ με το που ήρθε στον Παναθηναϊκό πήρε τη φανέλα με το νούμερο 10 στο σπίτι του. Πάνω που άρχισε να δείχνει την ποιότητα του ήρθε ένας σοβαρός (ρήξη χιαστών) τραυματισμός στο παιχνίδι με την Λα Κορούνια για το Τσάμπιονς Λιγκ, για να τον αφήσει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν.
Όταν επέστρεψε στον πάγκο καθόταν ο Άγγελος Αναστασιάδης ο οποίος τον είχε βάλει αν παίξει ακόμα και δεξί μπακ(!). Στο τέλος της σεζόν αποχώρησε πραγματοποιώντας συνολικά 43 εμφανίσεις με 13 γκολ.
2001-2003: Ντέρεκ Μπόατενγκ
Το ταλέντο από την Γκάνα που ήρθε στην Καλαμάτα, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2001 με τους πράσινους να ξοδεύουν αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσουν. Λίγο ο περίεργος χαρακτήρας του, λίγο ότι ήταν "τεμπελάκος" στις προπονήσεις και μερικοί τραυματισμοί, έκαναν τον πιτσιρικά με το "10" να φύγει από τον Παναθηναϊκό με προορισμό τον ΟΦΗ.
Βέβαια στη συνέχεια ο Μπόατενγκ είχε μεγάλη εξέλιξη στην καριέρα του αφού πήγε στην Ισπανία και την Χετάφε, ενώ το 2011 σε ηλικία 28 ετών(!) πήρε μεταγραφή στην Ντνιέπρ.
2003-2005: Ζοέλ Επαλέ
Με το νούμερο δέκα να έχει μείνει "ορφανό" λόγω της φυγής του Μπόατενγκ, άλλος ένας ποδοσφαιριστής από την Αφρική και συγκεκριμένα από το Καμερούν βρήκε την ευκαιρία να το φορέσει. Ο λόγος για τον Ζοέλ Επαλέ, ο οποίος άντεξε μόλις μία σεζόν με αυτό το νούμερο στη φανέλα.
Οι κακές εμφανίσεις σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι πράσινοι ήθελαν να κλείσουν τον Άντερσον από τον Ατρόμητο, έφεραν τον Επαλέ στην πόρτα της εξόδου με άσχημο τρόπο. Το "10" μάλλον δεν του έφερε καμία τύχη. Ίσα ίσα...
2005-2008: Έκι Γκονσάλες
Ο Έκι έκανε την καλύτερη του σεζόν φορώντας το νούμερο "40" στο πρώτο εξάμηνο της παραμονής του στην Παιανία που συνδυάστηκε και με το νταμπλ. Από τα μέσα της επόμενης σεζόν αποτέλεσε τον μαέστρο της μεσαίας γραμμής, που φυσικά δεν θα μπορούσε να μην φοράει το "10".
Κάπου εκεί ξεκίνησαν και τα προβλήματα. Πολλά επεισόδια με τους συμπαίκτες του και μπουνιές με τους Παπαδόπουλο και Γκαλίνοβιτς, σοβαροί τραυματισμοί που τον άφησαν για περισσότερο από ένα χρόνο εκτός και φυσικά ένα τέλος που ήρθε συναινετικά. Σήμερα ο Γκονζάλες προσπαθεί να "Αναστήσει" την καριέρα του, αλλά μάταια...
2008-2009: Κλέιτον Σίλβα
Ήρθε από την ΑΕΛ το 2008 και αμέσως φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο "10". Στην πρώτη του σεζόν ξεκίνησε βασικός, όμως με το που άρχισαν τα προβλήματα λόγω της συμπεριφοράς του και της κακής φυσικής κατάστασης "ξηλώθηκε"!
Με λίγα λόγια η τιμωρία ήταν να του πάρουν το νούμερο δέκα και από τότε φοράει το "38". Βέβαια αυτό το καλοκαίρι προσπάθησε να το ξαναπάρει, όμως το κέρδισε ο Χριστοδουλόπουλος. Έτσι το 2009-2010 η φανέλα με το "10" έμεινε ξανά "ορφανή"!
2010-2011: Σίντνεϊ Γκοβού
Ο Γάλλος αστέρας υπέγραψε στον Παναθηναϊκό προκαλώντας ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας, αφού η καριέρα του στην Λιόν, με πολλά πρωταθλήματα και πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ, έδινε άλλη λάμψη στην ομάδα. Όπως ήταν λογικό λοιπόν το νούμερο δέκα πήγε στον έμπειρο περιφερειακό επιθετικό που το τίμησε ελάχιστες φορές.
Τα προβλήματα με τα ξενύχτια δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους, οι καθυστερήσεις στην προπόνηση και κάποια επεισόδια. Το τέλος το γνωρίζουμε όλοι, με τον Γάλλο άσο να πληρώνεται στο τέλος ανά παιχνίδι.
2011-2012: Κλέιτον / Χριστοδουλόπουλος
Είσαι γκαντέμης (Χριστοδουλόπουλος). Η φανέλα με το νούμερο "10" είναι γρουσούζικη. Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός; Αυτό σκέφτηκε και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που διάλεξε το αγαπημένο "10" μετά τον νέο σοβαρό τραυματισμό του που τον κρατά ακόμα εκτός δράσης. Ίσως είπε να πολεμήσει την γκαντεμιά με... γκαντεμιά!
Ο Κλέιτον πήγε να "αρπάξει" τη φανέλα το καλοκαίρι όμως οι πράσινοι του είπαν όχι. Ίσως γι αυτό να δείχνει ανανεωμένος ο Βραζιλιάνος τελευταία...
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: