Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Διάολε… αυτό είναι το ποδόσφαιρο»!

Είναι από τους ανθρώπους που ακόμη και με μια ατάκα, μπορεί να αφήσει το στίγμα του στην ποδοσφαιρική ιστορία! Και το έχει κάνει! Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον γιορτάζει τα 25 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαβάστε μερικά από τα… σοφά του λόγια!
«Διάολε… αυτό είναι το ποδόσφαιρο»!
Από τον επικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 1999 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, στον Αρσέν Βενγκέρ, τον Ντένις Γουάιζ, τον Ζοσέ Μουρίνιο και το χτύπημα με το παπούτσι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ!
Ο Σκοτσέζος προπονητής είχε μια… καλή κουβέντα για όλους και το england365 ανέτρεξε στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας, βρήκε τις… «θαυματουργές» ατάκες του Φέργκιουσον και σας τις παρουσιάζει!
Αμέσως μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, την 26η Μαΐου 1999: «Δεν το πιστεύω! Δεν το πιστεύω! Διάολε… αυτό είναι το ποδόσφαιρο!».
Μιλώντας για τον Αρσέν Βενγκέρ, το 1996: «Λένε ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, έτσι; Μιλάει πέντε γλώσσες. Εγώ γνωρίζω ένα 15χρονο παιδί από την Ακτή Ελεφαντοστού που μιλάει πέντε γλώσσες».
Για τον Ντένις Γουάιζ: «Θα μπορούσε να ξεκινήσει καυγά μόνος του σε άδειο σπίτι!».
Για το περιστατικό με το παπούτσι που χτύπησε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Ήταν απίστευτα τυχαίο! Αν το προσπαθούσα άλλες 1000 φορές ή ακόμη και ένα εκατομμύριο, δεν θα τον πετύχαινα. Δεν θα μπορούσα να το κάνω! Αν όντως το κατάφερνα, καλό θα ήταν να έχω συνεχίσει την ποδοσφαιρική μου καριέρα».
Για τον Ζοσέ Μουρίνιο, έπειτα από αναμέτρηση με την Τσέλσι: «Στο επικοινωνιακό κομμάτι, ήταν εξαιρετικός όταν πίναμε μαζί ένα ποτό μετά από το ματς. Με αποκαλούσε «αφεντικό» ή «μάγκα» αλλά θα προτιμούσα να συνόδευε τα λόγια του με ένα ποτήρι καλό κρασί! Αυτό που μου έδωσε ήταν… διαβρωτικό για βερνίκια!».
ΠΗΓΗ: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: