Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η μέρα είναι …πράσινη (BINTEO)

"ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ": Πώς ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ενώ έχασε στην έδρα της Γιουβέντους.
Η μέρα είναι …πράσινη (BINTEO)
Στις 4 Νοεμβρίου του 1987 σε μία από τις πιο γλυκές ήττες στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός στο Τορίνο χάνει με 3-2 από τη Γιουβέντους, αλλά προκρίνεται στον γ’ γύρο του ΟΥΕΦΑ, αφού στο ΟΑΚΑ είχε νικήσει με 1-0.

Στο πρώτο παιχνίδι οι «πράσινοι» έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση μετά το εκπληκτικό γκολ του Σαραβάκου. Ωστόσο όλα ήταν ανοιχτά στον επαναληπτικό της Ιταλίας δύο εβδομάδες αργότερα.

Στο «Στάδιο «Κομουνάλε» οι παίκτες του «τριφυλλιού» πήγαν αποφασισμένοι. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίθεση που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σαραβάκος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των Ιταλών αμυντικών και έκανε το 1-0 περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα Τακόνι.

Η Γιουβέντους αντέδρασε γρήγορα και μετά από σουτ του Ρας ο Καμπρίνι έστειλε την μπάλα σε κενή εστία. Ο Παναθηναϊκός πήρα ξανά κεφάλι μετά από μονοκόματο σουτ του Δημόπουλου. Οι γηπεδούχοι απάντησαν και πάλι, αυτή τη φορά με δυνατό σουτ του Αλέσιο με τον Μήνου να μην μπορεί να αντιδράσει.

Το τελικό 3-2 έγινε 18 λεπτά πριν το τέλος του ματς όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι το οποίο ευστόχησε ο Καμπρίνι. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, όμως σε συνδυασμό με το παιχνίδι της Αθήνας πήρε μία θριαμβευτική πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους( Μαρκέζι): Τακόνι, Φαβέρο, Καμπρίνι, Μπονίνι, Μπρίο, Τριτσέλα, Αλέσιο, Μακγκρίν, Ρας, Ντε Αγκοστίνι, Λάουντρουπ.

Παναθηναϊκός (Δανιήλ): Μήνου, Βασιλείου, Πατσιαβούρας, Καλιτζάκης, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου , Δημόπουλος, Βλάχος, Γεωργαμλής.
Πηγή: sday.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: