Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Ο Πανιώνιος είναι σαν την Ελλάδα. Πολλά τα προβλήματα...»

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε για το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ, αλλά και για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Επίσης, ευχαρίστησε τους παίκτες για την υπομονή που κάνουν, αναφέρθηκε στο πειθαρχικό παράπτωμα του Ριέρα, ενώ επιβεβαίωσε πως υπάρχει θέμα αποχώρησης του Εστογιανόφ.
«Ο Πανιώνιος είναι σαν την Ελλάδα. Πολλά τα προβλήματα...»
Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:
Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ: "Ο ΟΦΗ είναι σε εξαιρετική κατάσταση αν λάβουμε υπόψη μας τα τελευταία του αποτελέσματα. Αλλά γενικά έχει κάνει καλές εμφανίσεις. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Βέβαια, εμείς πρέπει επιτέλους να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στη Νέα Σμύρνη και... πολεμάμε γι αυτό".
Για την αμυντική τακτική του ΟΦΗ, ειδικά στα παιχνίδια με τους μεγάλους αντιπάλους: "Είναι φυσιολογικό νομίζω αυτό. Όλες οι ομάδες κάπως έτσι αντιμετωπίζουν αυτά τα παιχνίδια. Απ' ότι έχουμε δει όμως, είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή".
Για επικίνδυνο σημείο ΟΦΗ: "Έχει παίκτες με ποιότητα, αυτό δεν αμφισβητείται, αλλά έχει και πολύ καλό σύνολο, κάνει καλή ομαδική δουλειά".
Για την ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος: "Είναι κάποια πράγματα τα οποία στο γενικότερο πλαίσιο της ζωής μας, αλλά και στους ρυθμούς που κινείται η Ελλάδα, κάπως έτσι κινούμαστε και εμείς εδώ. Είναι τεράστια τα προβλήματα. Σίγουρα, δεν ξέρουμε πόσο μπορεί αντέξει η ομάδα μας αυτά τα οικονομικά προβλήματα. Πάντως κ εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Όλη αυτή η προσπάθεια και από πέρυσι, αλλά και φέτος, γιατί δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη πράγματα που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, παρόλα αυτά, όλα τα παιδιά παλεύουν, αγωνίζονται. Σίγουρα είδαμε κάποια προβλήματα, όπως με τις επιταγές, οι παίκτες κάναν κάποιες κινήσεις για να διασφαλιστούν γιατί μετά αυτά τα χαρτιά δεν θα είχαν καμία αξία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αδιάφοροι απέναντι στην ομάδα, είναι παιδιά τα οποία θέλω μέσα από την καρδιά μου να τα ευχαριστήσω για τον τρόπο που προπονούνται και για την προσπάθειά τους. Κ αυτό είναι κάτι που πρέπει να περάσουμε στον κόσμο μας. Θέλουμε την βοήθειά του. Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Και νομίζω πως αυτό πρέπει να το δούμε στον αγώνα με τον ΟΦΗ, γιατί είναι ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας".
Για το αν είναι κομβικό παιχνίδι ενόψει της συνέχειας: "Είναι ακόμα νωρίς, πολύ νωρίς. Καλό είναι όμως από νωρίς να μαζεύουμε τους πόντους που θέλουμε για να είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια".
Για το αν είναι κομβικό από άποψη ψυχολογίας με τα τόσα προβλήματα: "Τουλάχιστον, αυτό που εμείς μπορούμε να κάνουμε, είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Και εκεί θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση".
Για την περίπτωση του Σίτο Ριέρα: "Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που έχουμε, ανεξάρτητα από το αν πληρώνονται οι παίκτες ή όχι, εμείς πρέπει να κρατήσουμε κάποιους κανόνες στη συνεργασία μας και στη συμπεριφορά μας. Υπήρξε ένα πειθαρχικό παράπτωμα που έχει να κάνει με αργοπορία. Από εκεί και πέρα, η ομάδα πρέπει να είναι υπεράνω όλων και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή του αγώνα με τον Ατρόμητο".
Για το αν τον υπολογίζει για τη συνέχεια: "Όλους τους παίκτες τους υπολογίζουμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην το κάνουμε αυτό. Άλλο να κάνει κάποιος ένα παράπτωμα. Σίγουρα, ο Ριέρα έχει υποπέσει σε μια σειρά παραβάσεων, αλλά και από την άλλη τα τεράστια προβλήματα, προσπαθούμε όλοι να βρούμε μια ισορροπία στις σχέσεις μας, το πως θα δουλέψουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το καλό της ομάδας και για αυτό προσπαθούμε όλοι μας".
Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Φαμπιάν Εστογιανόφ: "Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με την διοίκηση, τον μάνατζέρ του, τον δικηγόρο του, αλλά και τον ίδιο. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Ο Φαμπιάν είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και τι θα συμβεί στην υπόθεσή του".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: