Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αν σταματήσουν τα up & down...!!

Αντί ο Μπόλονι να ψάχνει τις αιτίες για τα απανωτά γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ από χτυπήματα φάουλ, καλύτερα να αναζητήσει τους λόγους γι' αυτό το συνεχές κρύο-ζεστό. Πιο εποικοδομητικό είναι!

Αν σταματήσουν τα up & down...
Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας...
Βλέποντας κανείς τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τους Σάμροκ Ρόβερς στο Δουβλίνο, αν δεν γνώριζε τι προηγήθηκε τέσσερις μέρες πριν στην Τούμπα, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στις προηγούμενες τρεις από αυτήν συναντήσεις, θα μπορούσε ίσως να βγάλει το συμπέρασμα ότι ο "Δικέφαλος" κάνει... περίπατο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Δυστυχώς για τους "ασπρόμαυρους", όμως, δεν είναι καθόλου έτσι. Το κύριο χαρακτηριστικό τους και αυτή τη σεζόν, όπως την προηγούμενη, είναι το κρύο-ζεστό στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και του Europa League. Ένα συνεχές up & down, το οποίο "ξενερώνει" τους οπαδούς της ομάδας και αφήνει πίσω τον "Δικέφαλο" βαθμολογικά στο θεσμό που κυρίως (το γράφουμε από την αρχή της σεζόν αυτό) θα έπρεπε να ρίξει το μεγάλο βάρος.
Ο ρόλος του Μπόλονι
Για άλλη μία αγωνιστική περίοδο, ο ΠΑΟΚ το πάει... ανάποδα το πράγμα: αντί να κυνηγάει με νύχια και δόντια να κρατηθεί ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα της Superleague, τα δίνει όλα στο Europa League, όπου δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεθεί στον επόμενο γύρο.
Το να προχωρήσει ο "Δικέφαλος" στην Ευρώπη δεν είναι καθόλου κακό. Τουναντίον! Κακό είναι που αυτό φαίνεται ότι γίνεται σε βάρος της παρουσίας του στο ταμπλό του ελληνικού πρωταθλήματος, για δεύτερη χρονιά. Θυμίζουμε ότι την περασμένη έχασε το τρένο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ από τον Παναθηναϊκό, για έναν βαθμό που δεν κατάφερε να πάρει. Ένας βαθμός που ενδεχομένως να μην του έλειπε, αν στη διάρκεια της σεζόν ήταν πιο συγκεντρωμένος στο βασικό του στόχο.
Βεβαίως, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ρωτήθηκαν πολλές φορές για αυτό το διπλό πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κανείς ποτέ, όμως, δεν έδωσε μια εντελώς ξεκάθαρη απάντηση. Διαλέγουν παιχνίδια; Τους εξιτάρει ο ευρωπαϊκός θεσμός; Νιώθουν πιο ελεύθεροι, καθώς μια ήττα εκεί δεν έχει ίδια βαρύτητα με μια ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα; Τι τέλος πάντων συμβαίνει, κανείς δεν το έχει ξεκαθαρίσει...
Εδώ, λοιπόν, βγαίνει ο Λάσλο Μπόλονι στη... σκηνή, για να παίξει το ρόλο του. Ποιος είναι αυτός; Να δώσει μιαν απάντηση. Πρωτίστως, όχι σε όλους εμάς, αλλά στην ίδια του την ομάδα. Να της δώσει μια ταυτότητα εντός κι εκτός των τειχών. Και, επιτέλους, να κάνει γνωστό σε όλους ότι η Ελλάδα προηγείται, για τον απλό λόγο ότι το εγχώριο πρωτάθλημα σε πάει στον μοναδικό θεσμό, ο οποίος μπορεί -όπως έχουμε πει πολλάκις- να σου αλλάξει τη μοίρα, βάζοντάς σε σε άλλη οικονομική μοίρα.
Τρίπολη όπως Δουβλίνο
Μ' αυτά και μ' αυτά, το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν ο ΠΑΟΚ δείξει και στην Τρίπολη, στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αστέρα, το πρόσωπο που έδειξε στο Δουβλίνο. Το πρόσωπο μιας ομάδας απολύτως αποφασισμένης να κερδίσει, με πέντε κι έξι παίκτες να χτίζουν με επιτυχία πρώτη γραμμή άμυνας στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, με άψογα τελειώματα και εξαιρετικό παιχνίδι επιθετικά.
Αν δεν τα κάνει όλα αυτά, τότε η απορία θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Και η απάντηση στο μέγα ερώτημα, ακόμη πιο άμεσα απαιτητή. Στην περίπτωση που γίνουν, τότε το θέμα είναι να υπάρξει συνέχεια. Ήδη, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει πολύ έδαφος και δεν έχει περιθώριο για άλλους πεταμένους βαθμούς. Κάποια στιγμή πρέπει να βρει αφετηρία να κάνει επανεκκίνηση. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα για τους "ασπρόμαυρους".
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: