Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ζόρια με Άρη...

Αυτή την άποψη εξέφρασε μέσω της "Nova" ο Ασπιάθου για το ντέρμπι εναντίον των "κίτρινων" που θα δώσει ο Ολυμπιακός το Σάββατο.
Ζόρια με Άρη...
Αναλυτικά τι είπε:
Πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη;
«Είναι πολύ σημαντικός. Είναι πολύ δύσκολος αγώνας γιατί ο Άρης είναι ένας αντίπαλος που ιστορικά δημιουργεί πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Οπότε θα είναι πολύ δύσκολος ο αγώνας».
-Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δίνει δύσκολα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα, πόσο προβληματίζει την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» και πως θα διαχειριστεί το θέμα;

«Σίγουρα επηρεάζει τη φυσική κατάσταση της ομάδας επειδή είναι πολύ κοντά τα δύο τελευταία παιχνίδια. Αλλά χρειάζεται να γίνει μία μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Ειδικά οι παίκτες το έχουν καταλάβει αυτό.
Σίγουρα ο Άρης είναι ένας αντίπαλος που ζητάει πολλά στο γήπεδο και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από εμάς. Είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα.»
-Ο Άρης θα ωφεληθεί απ' την αλλαγή προπονητή; Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μία ομάδα η οποία μόλις έχει αλλάξει προπονητή, καθώς το ίδιο συνέβη με την ΑΕΚ.

«Θα είναι ένα ερωτηματικό. Δεν ξέρεις κατά πόσο ο νέος προπονητής μπορεί ν' αλλάξει την ομάδα. Δηλαδή, να βοηθήσει την ομάδα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά σίγουρα οι παίκτες θέλουν να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν για ν' αποδείξουν στον προπονητή πως μπορεί να τους υπολογίζει.
Μία ακόμη παράμετρος είναι το γεγονός πως θα παίξουν με μία δυνατή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Έτσι οι παίκτες έχουν και αυτό το κίνητρο. Θα προσπαθήσουν να δώσουν όσα μπορούν για να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα».
- Τι εικόνα είχατε σχηματίσει για τον Άρη με τον προηγούμενο προπονητή;
«Έχει κάνει αρκετές μεταγραφές απ' τον Ολυμπιακό Βόλου . Είναι δυνατή ομάδα, αλλά δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Δεν έχει καταφέρει αυτά που θα ήθελαν όλοι στον Άρη. Έτσι δεν βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία όσο θα έπρεπε να είναι ο Άρης.
Αλλά σίγουρα θα εμφανιστεί βελτιωμένος. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Όταν πρόκειται για ντέρμπι, οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και δεν μπορείς να πεις ποιος θα παίξει καλύτερα και ποιος όχι. Σίγουρα στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα δούμε έναν Άρη που θα βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία από ότι είναι σήμερα».
- Η «καυτή» έδρα του Άρη μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα;
«Πάντα οι φίλαθλοι δημιουργούν ένα πολύ καλό περιβάλλον στο γήπεδο του Άρη. Ο κόσμος ωθεί τους παίκτες. Τους βοηθάει. Αλλά στο τέλος παίζουν οι παίκτες. Και εμείς ερχόμαστε από ένα παιχνίδι με την Ντόρτμουντ την οποία υποστηρίζουν πάρα πολύ οι φίλαθλοί τους.
Η ομάδα μας αντέδρασε σωστά και έμεινε όρθια. Δεν επηρεάστηκε απ' το περιβάλλον. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο τέλος εκείνοι που παίζουν είναι οι παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: