Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σπυρογιάννης: «Μεγαλύτεροι από την ηλικία τους»


spirogiannis


Το έργο του θα είναι αναμφίβολα δύσκολο. Μπορεί να έχει δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια με νεαρούς παίκτες, ωστόσο οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Ο λόγος για τον προπονητή της ομάδας, Βασίλη Σπυρογιάννη, που έδωσε το στίγμα της δύσκολης προσπάθειας για τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα, καθώς επίσης και τα λόγια του προς τους νέους παίκτες. «Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες. Το εγχείρημα είναι δύσκολο. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες. Στην ουσία, η ομάδα που έχουμε αποτελείται από παιδιά της περσινής Κ20 και Κ17. Πάμε με διάθεση για να δείξουμε ότι ο Ηρακλής έχει μέλλον», είπε αρχικά ο Σπυρογιάννης στο «Αθλητικό Metropolis» χθες το απόγευμα και συμπλήρωσε. «Δεν έχουμε πίστωση χρόνου και αυτό είναι κάτι που μετέφερα στα παιδιά. Όπως επίσης και το γεγονός ότι αντιλαμβάνονται πώς πρέπει να δείξουν ότι είναι μεγαλύτεροι δυστυχώς από την ηλικία τους. Είμαι σίγουρος πώς τα παιδιά θα δείξουν ψυχισμό, την πιστοποιημένη δουλειά της ποδοσφαιρικής τους παιδείας, ενθουσιασμό και συνάμα ταλέντο. Είναι επίσης γεγονός ότι κάποια από τα παιδιά είναι 6-7 ίσως και δέκα χρόνια μαζί. Γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Έχουν την ίδια ποδοσφαιρική κουλτούρα», είπε χαρακτηριστικά ο Σπυρογιάννης.
«Έκαναν την επιλογή τους»
Ταυτόχρονα, ο Σπυρογιάννης ρωτήθηκε και για την απόφαση ορισμένων νεαρών παικτών να μη συνεχίσουν στην ομάδα. «Για κάποιους οφείλεται η απόφαση της ΕΠΟ, για κάποιους άλλους όμως δεν ισχύει αυτό. Ο καθένας έχει την οικογένεια του, επομένως πήραν μία απόφαση. Θα ήθελα να τους είχαμε κοντά μας, αλλά έκαναν την επιλογή τους, που είναι σεβαστή. Όσο για την απόφαση της Ομοσπονδίας, είμαστε αναγκασμένοι να πορευτούμε μόνοι μας». Όσο για τον Γιώργο Ξενίδη, ο Βασίλης Σπυρογιάννης επισήμανε. «Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Γνωριζόμαστε χρόνια. Μιλάμε κοινή γλώσσα. Συμπίπτουν οι απόψεις μας».
«Πάνω απ’ όλα να είμαστε ομάδα»
Τι είναι αυτό που συζήτησαν με τον Ξενίδη αναφορικά με την παρουσία της ομάδας σ’ ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά πάνω απ’ όλα σε μία κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη για τον Ηρακλή. «Αυτό που είπαμε είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πάνω απ’ όλα ομάδα και να αντιπροσωπεύσουμε τον Ηρακλή. Βασικό μας μέλημα είναι να προβάλλουμε τις αξίες του Συλλόγου μας», κατέληξε ο νυν τεχνικός του ποδοσφαιρικού τμήματος.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: