Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γερμανικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα!!

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα περιμένει μόνο λίγες ημέρες» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ.
Γερμανικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα!
Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα τεθεί σε εφαρμογή η λύση που εξήγγειλε προχθές στις Κάνες η Άνγκελα Μέρκελ - υπονοώντας τη δήλωσή της, ότι η μη αποδοχή θα προκαλούσε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κάτι για το οποίο η Γερμανία και οι υπόλοιποι εταίροι θα ήταν πλήρως «προετοιμασμένοι».

«Πάντως αισιοδοξούμε, ότι θα βρεθεί σύντομα λύση» πρόσθεσε. Κι αυτή η αισιοδοξία εδράζεται στην άριστη πληροφόρηση που έχει το Βερολίνο για τις εξελίξεις στην Αθήνα, είτε μέσω των τακτικών συναντήσεων των ηγετών των δυο χωρών, είτε μέσω των «καθημερινά πολυάριθμων εκθέσεων» της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα. 
Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη «μόχλευση» του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικών διευκολύνσεων EFSF, την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και τη δεύτερη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, αποτελεί, τόνισε, «πακέτο» και θα ψηφιστεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια στο σύνολό του. «Δεν πρόκειται να γίνει εξαίρεση για το τμήμα που αφορά την Ελλάδα, εως ότου οι Έλληνες ξεκαθαρίσουν τη στάση τους» είπε - ή όλα μαζί δηλαδή, ή τίποτα.
O Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι το ευρώ είναι «πιο σημαντικό» από τη συμμετοχή της Ελλάδας στημ Ευρωζώνη, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα και να αποφευχθεί μια πτώχευση.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθεί μια πτώχευση της Ελλάδας, προς το συμφέρον της ζώνης του ευρώ» δήλωσε ο κ. Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, στο τέλος του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου:

«Αλλά τελικά, το ευρώ είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα, και από τη συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ».

Χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι «προφανώς» εγκαταλείφθηκε η ιδέα ενός δημοψηφίσματος, ο κ. Ρούτε επέμεινε στην ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει πλήρως και το συντομότερο δυνατό το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε στις 27 Οκτωβρίου.

Επίλυση της πολιτική κρίσης στην Ελλάδα σύντομα αναμένει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου -όπως δήλωσε- να συνεχιστούν κανονικά οι σχέσεις του Ταμείου με τη χώρα.

Πηγή: Tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: