Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"Φόρτωσε" ο Σάλπι, ξέσπασε ο ΠΑΟΚ!!

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που δικαίωσε τον Μπόλονι που τον έβαλε στην κορυφή της επίθεσης αλλα και για τον υψηλών προδιαγραφών, Γεωργιάδη.

"Φόρτωσε" ο Σάλπι, ξέσπασε ο ΠΑΟΚ
Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη μαγειρική για να έχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα πρέπει να δένουν τα υλικά που χρησιμοποιείς.
Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα χθες το βράδυ στο στάδιο Ταλάτ, όπου ο ΠΑΟΚ των... κοντών, όπως τον εστησε ο Λάσλο Μπόλονι, θύμισε κάτι από τον ελκυστικό εαυτό του το περασμένο καλοκαίρι.
Η επιλογή του Ρουμάνου να βάλει τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης και να δώσει φανέλα βασικού στον Γεωργιάδη ως δεξί χαφ-εξτρέμ αποδείχθηκε καταλυτική για την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Όπως ήταν φυσιολογικό, οι φιλοξενούμενοι, έχοντας παίκτες βραχύσωμους στην γραμμή κρούσης, έπαιξαν σχεδόν... αποκλειστικά με τη μπάλα κάτω και αποσυντόνισαν πλήρως τους Ιρλανδούς που είναι αλλιώς μαθημένοι.

Οι ευκαιρίες ερχόταν η μία μετά την άλλη και ο Σαλπιγγίδης, όντας πιο κοντά από ποτέ άλλοτε φέτος στην αντίπαλη εστία βρήκε την ευκαιρία να σημειώσει δύο πανέμορφα σε δημιουργία και εκτέλεση τέρματα.

Κάποιοι θα μιλήσουν για "απάντηση" του διεθνή φορ στην πλευρά εκείνων των οπαδών του ΠΑΟΚ που τον αποδοκίμαζαν μέχρι ειρωνείας στο ματς με τον Παναθηναϊκό.
Αλλά για ποια "απάντηση" αλήθεια να μιλάμε όταν με 27 τέρματα είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, αφήνοντας δεύτερο τον Ντέμη Νικολαΐδη με 26;
Ο Σαλπιγγίδης είναι ένας καταξιωμένος επιθετικός, ο καλύτερος του ΠΑΟΚ στη σύγχρονη ιστορία του και δεν έχει να αποδείξει τίποτα.
Κακές και καλές μέρες υπάρχουν για όλους τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο αυτοί που τον αποδοκιμάζουν είναι πιθανό να το ξανακάνουν, όσο δεν λένε να αφήσουν στο χροντούλαπο της ιστορίας την πολυσυζητημένη ιστορία της μεταγραφής του στους "πράσινους".
Αν θέλει κανείς να πει κάτι για τον "Σάλπι" μετά και το χθεσινό παιχνίδι, αυτό μπορεί να είναι ότι ο Μπόλονι έχει πλέον ένα επιπλέον δείγμα για το τι μπορεί να του προσφέρει ο 30χρονος φορ στην κορυφή της επίθεσης.
Ο υψηλών προδιαγραφών Γεωργιάδης
Επιπλέον, ο Ρουμάνος θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος και από την εμφάνιση του Γεωργιάδη που έδειξε... άνετος όσο ποτέ μέχρι σήμερα.
Ξεδίπλωσε το ταλέντο του, αποδεικνύοντας ότι δεν έκαναν τυχαία τόσο ντόρο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι για να τον πάρουν σχεδόν μέσα από την αγκαλίά της ΑΕΚ.
Ο τρίτος της παρέας των κοντών που ήταν κεφάτος χθες, δεν ήταν άλλος από τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος τα έκανε όλα εκτός από το να πετύχει γκολ, αφού η τύχη του... έκλεισε το μάτι, απόδειξη και τα δύο δοκάρια που είχε.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος που τον είδε να επιστρέφει στα γνωστά υψηλά στάνταρ του.
Ας βρει τη λύση και χαλάλι του
Δεν υπήρχαν, όμως, μόνο θετικά στοιχεία στον χθεσινό ΠΑΟΚ. Κάποιες αδυναμίες στην αμυντική συμπεριφορά του, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Κυριότερη, η τάση του να δέχεται γκολ από στημένες φάσεις.
Ο Ντένεχι θύμισε τη φάση του Κλέιτον στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (το ίδιο και η αντίδραση του Χαλκιά). Ο Μπόλονι... έκανε ντρίμπλα και δεν θέλησε να μιλήσει δημόσια για όσα σκέφτεται σχετικά με το ζήτημα.
Ας είναι. Άλλωστε, αυτό που έχει σημασία είναι να βρει τη λύση και όχι απλά να κάνει τη διάγνωση.
Τα ρέστα του με Ρουμπίν, αλλά γιατί όχι και με Τότεναμ
Κλείνοντας, μετά και τη νίκη της Ρουμπίν επί της Τότεναμ, είναι προφανές ότι ο αγώνας με τους Ρώσους την τελευταία αγωνιστική παίρνει το χαρακτήρα τελικού.
Ο ΠΑΟΚ το γνώριζε αυτό σχεδόν από το ξεκίνημα της φάσης των ομίλων και σαφώς είναι προετοιμασμένος γι΄αυτό το ενδεχόμενο.
Ωστόσο, μην αποκλείουμε να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι στα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια στέκεται πάντα καλά, ενώ μέχρι σήμερα η Τότεναμ μας έχει δείξει ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη. Εκτός κι αν μετά τη χθεσινή ήττα, ο Ρέντναπ αλλάξει τακτική...

πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: