Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ηνωμένες Ευρωπαϊκές Πολιτείες!!

Κατανοήστε μας. Γύρω μας βρέχει. Δεν μπορούσαμε να σφυρίζουμε αδιάφορα λες και ψιχαλίζει. Αφήνουμε για μία μέρα το ποδόσφαιρο και κάνουμε βαθιά υπόκλιση στην κυβέρνησή μας. Χορεύουμε όλη την Ευρώπη στο ταψί.
Ηνωμένες Ευρωπαϊκές Πολιτείες
Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Αναγκάσαμε ακόμα και τους Γερμανούς να μας αντιγράψουν. Να εξετάζουν την πιθανότητα δικού τους δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να μας δίνουν χρήματα. Και πάνω που άρχισαν να το σκέφτονται, εξετάζουμε την περίπτωση να μην κάνουμε τελικά δημοψήφισμα.
Οχι, κύριοι. Δεν θα μας τρελάνετε. Εμείς θα σας τρελάνουμε. Είχαμε γράψει παλαιότερα πως το πιθανότερο είναι να συμπαρασύρουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση ακόμα και σε διάλυση. Πόσο λάθος ήμασταν. Δεν θα τους διαλύσουμε.
Θα τους μουρλάνουμε. Θα τους αναγκάσουμε να σκεφτούν όλο και εντονότερα τη μετατροπή της Ευρώπης σε μοντέλο Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Τυχαίο είναι νομίζετε που οι Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία μιλάνε όλο και πιο πολύ για τις Ηνωμένες Ευρωπαϊκές Πολιτείες; Για σύστημα κεντρικής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης στην Ευρώπη;
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει με την πάρτη μας είναι πως η λογική σκέψη και η φιλοσοφία μπορεί να γεννήθηκαν εδώ, στα μέρη μας, αλλά προέκυψαν ως αντίδραση κοινωνίας που από τότε, παλιά, βίωνε μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές διαφορές. Μία στο τόσο εμφανιζόταν ένας Σόλων προκειμένου να αλλάξει τα πράγματα.
Ετσι είναι. Το χρήμα (για το οποίο γίνεται ο κακός χαμός) αλλάζει κάτοχο κάθε μέρα. Οι αρετές όχι. Είτε τις έχεις είτε δεν τις έχεις.
Μέχρι να βρούμε ξανά κάποιον Σόλωνα πολιτικό που θα μας κατευθύνει, θα μας υπενθυμίσει και θα δείξει το δρόμο της αποκατάστασης πολλών αδικιών, θα ισχύει απολύτως ο τίτλος «Σόλων και Γόμορρα» που χρησιμοποίησε γερμανική εφημερίδα χθες για τη χώρα μας.
Οι αντιδράσεις μας θα είναι άλλοτε λογικές, άλλοτε παλαβές, άλλοτε και τα δύο μαζί. Και πλέον ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό για αυτήν τη συνήθειά του. Ετσι είναι και η ηγεσία του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: