Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Με επενδυτή συμμετέχει στην Ευρωλίγκα»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης
Μίλησε για το πρωτάθλημα ΣΚΡΑΤΣ, αλλά και για το πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Αρχικά για το ότι είναι σπάνιο να λέει ότι είναι όαση ο ΠΑΟΚ τόνισε:
«Γιατί είναι σπάνιο; Το πρωτάθλημα της Α1 θεωρείται ανταγωνιστικό από πλευράς σκορ, γιατί από πλευράς μπάτζετ έχουν χαμηλά και από πλευράς ποιότητας είναι στο ίδιο καζάνι εξαιρουμένου των δύο μεγάλων ομάδων και μετά από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν ο ΠΑΟΚ και η Κηφισιά η οποία έχει κάνει μια σοβαρή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι όαση γιατί με τα χρήματα που έχει και τον άξιο προπονητή που έχει, έχει κάνει ομάδα για την Α1».
Στη συνέχεια ο κ. Οικονομίδης προσέθεσε:
«Πρέπει να είσαι πάρα πολύ κοντόφθαλμος για να μην βλέπεις αυτό που γίνεται. Οι άνθρωποι που διοικούν αυτή τη στιγμή δεν έχουν χρήματα και τις περισσότερες φορές έχουν πρόβλημα ρευστότητας, γίνεται μια χριστή διοίκηση, τα έσοδα είναι μετρημένα. Σίγουρα βοηθά και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σε θέματα ειδικά καταβολής φόρων και έτσι βολεύεται η κατάσταση. Όσον αφορά τις επιλογές των παικτών είναι σωστές, ο ΠΑΟΚ έχει μια δυνατή ομάδα φέτος και αν είχε την οικονομική δυνατότητα να είχε δύο προσθήκες, χωρίς καμία υπερβολή θα μπορούσε να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα».
Για το ότι το λέει δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή υποδομή είπε:
«Έχει μια πολύ καλή υποδομή, είναι μια πολύ ενωμένη οικογένεια, ο προπονητής είναι άξιος και ανεβάζει ποιοτικά παίκτες οι οποίοι σε άλλες ομάδες δεν έκαναν αυτά που κάνουν στον ΠΑΟΚ, γνωρίζουν το παιχνίδι είναι πειθαρχημένοι και παρότι έχουν ένα δύσκολο πρόγραμμα, βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις της ομάδας είναι ελπιδοφόρες. Θα πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάζει την ομάδα η οποία του δίνει και ένα όραμα».
Για το πρωτάθλημα ΣΚΡΑΤΣ υπογράμμισε:
«Το πρωτάθλημα ΣΚΡΑΤΣ κατά τη γνώμη μου είναι ένα ατόπημα γιατί κανονικά πρέπει να λέγεται πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, όπως λέγεται του ποδοσφαίρου. Αν ήθελε να διαφημιστεί ο ΟΠΑΠ ας έδινε στις ομάδες μία φανέλα να γράφει ΣΚΡΑΤΣ και ας τους έδινε κάποια χρήματα».
Για την περίπτωση Πανιωνίου υποστήριξε:
«Την πλήρωσε η Καβάλα και είναι πρωτοφανή τα πράγματα που συμβαίνουν και δεν έχει να κάνει με την ομάδα, αλλά με την τήρηση των νόμων και των κανονισμών. Δεν του έφταιγε κανένας του συγκεκριμένου σωματείου ότι δεν κατάφερε να καταθέσει εγκαίρως τα χαρτιά και να πέσουν παρασκηνιακά υπόλοιπες ομάδες και να την πληρώσει μία άλλη ομάδα. Αυτό είναι σκανδαλώδες και το γνωρίζουμε όλοι».
Για το ότι η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ έδινε αναβολές για να αγωνιστεί ο Πανιώνιος απάντησε:
«Η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ ενέργησε ως διοίκηση του Πανιωνίου. Η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ πρέπει να είναι διοίκηση όλων των ομάδων. Ο μέχρι πρότινος νομικός εκπρόσωπος του ΕΣΑΚΕ ήταν του Πανιωνίου».
Για το ότι αύριο ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με την Καρσίγιακα και τι θα σημαίνει μια προσεχή νίκη του διευκρίνισε:
«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που πρέπει να συνεχίσει στην Ευρώπη και δεν το κρύβω ότι όλα αυτά τα χρόνια και η Ευρωλίγκα περιμένει και θέλει να δει μια ομάδα από την Θεσσαλονίκη για να την εντάξει στο ευρύτερο πλαίσιο των διοργανώσεων. Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη και την βλέπουν ως εμπορικό κομμάτι, αλλά ένας ανασταλτικός παράγοντας είναι πως δεν υπάρχει επενδυτής στην ομάδα. Σε περίπτωση που υπήρχε ένας ιδιοκτήτης, η ομάδα θα μπορούσε να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και εκεί είναι και η θέση της».
Για το αν ο Σαββίδης πάρει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αυξάνονται οι πιθανότητες για συμμετοχή στην Ευρωλίγκα απάντησε:
«Ούτε συζήτηση. Η Ευρωλίγκα δίνει προτεραιότητα πρώτα στο οικονομικό και εμπορικό και μετά στο αγωνιστικό κομμάτι. Σε περίπτωση που υπάρχει ένας ισχυρός επενδυτής, τότε θα τον εντάξουν στην Ευρωλίγκα».
Τέλος για το ότι ο πρέπει να περάσει το μήνυμα στον Μπερτομέου κατέληξε:
«Το μήνυμα το παίρνει κάθε μέρα ο Μπερτομέου από την Ελληνική κατάσταση. Κάθε πρωί ξέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Έχει τους ανθρώπους του, τους δημοσιογράφους του και παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ότι ίσχυσε για τον Άρη στο παρελθόν, ισχύει και τώρα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: