Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Γαλανόλευκη» κατρακύλα!!

Μόλις πέντε μήνες μετά το τέλος του Μουντιάλ όπου βρέθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες και στην 13η θέση της FIFA, η Εθνική ομάδα για πρώτη φορά μετά το 2003 θα είναι εκτός του top-20!

«Γαλανόλευκη» κατρακύλα!
Άσχημα αναμένεται να είναι σε λίγες ημέρες τα νέα όσον αφορά την κατάταξη της Εθνικής Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA για τον μήνα Νοέμβριο.

Μετά τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, η «γαλανόλευκη» μετράει μία ισοπαλία και πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στη βαθμολογική της θέση στο λεγόμενο FIFA Ranking.

Τον Οκτώβριο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε βρεθεί στη 18η θέση της σχετικής κατάταξης, όμως μετά τα τελευταία αποτελέσματα και τις ήττες από τα Νησιά Φερόε και τη Σερβία θα είναι ανάμεσα στην 22η και 24η θέση.

Μάλιστα, εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως μετά το 2003 η Εθνική θα είναι κάτω από την 20η θέση, ενώ μετά το τέλος του Μουντιάλ στη Βραζιλία που είχε βρεθεί ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ήταν στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Μάλιστα, από πάνω μας πέρασαν η Αγγλία, η Ρουμανία και η Τσεχία με τη Σλοβαξκία, ενώ είναι ανοιχτό ακόμα για την Ουκρανία, την Ακτή και το Καμερούν που έχουν σήμερα αγώνες.

Παράλληλα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η θέση μας θα είναι ανάμεσα στην 14η και 15η θέση, οριακά τρεις θέσεις πάνω από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας εν όψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα χώρες που απειλούν να μας προσπεράσουν, όπως η Βοσνία, η Ισλανδία, η Αυστρία και η Δανία.

Η κατάταξη της Ελλάδας ανά περίοδο

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: