Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οι ιδιοκτήτες στο ίδιο τραπέζι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ευκαιρία να γίνουν βήματα και να υπάρξουν λύσεις στο ποδόσφαιρό μας.
Με κάθε ειλικρίνεια, το ίδιο θα έγραφα αν η σχετική πρωτοβουλία προέρχονταν από τον Γ. Αλαφούζο η, τον Ι. Σαββίδη.
Ο Β Μαρινάκης πρότεινε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας, να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, με την παρουσία και των ιδιοκτητών όλων των ΠΑΕ και δη των πιο μεγάλων συλλόγων, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που καίνε το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και τη δολοφονική επίθεση στο μέλος της ΚΕΔ, Χρ. Ζωγράφο.
Διότι, κακά τα ψέματα, η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της, σε όλες τις υποθέσεις που την απασχολούν, αλλά το ποδόσφαιρο τις κύριες λύσεις στα προβλήματά του πρέπει να τις βρει εκ των έσω. Οι ίδιες οι ομάδες οφείλουν να τα λύσουν. Να κάτσουν σε ένα τραπέζι, να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους, αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Μόνο έτσι μπορεί να γίνουν κάποια βήματα προς τα εμπρός. Και με διαφωνίες και με συγκρούσεις, αλλά και με λύσεις. Αλλιώς δεν γίνεται. Αν  δεν επιχειρήσουν να συνεννοηθούν οι μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, τουλάχιστον για τα πιο ζωτικής σημασίας ζητήματα, όπως την αντιμετώπιση του φαινομένου τέτοιων δολοφονικών επιθέσεων, άκρη δεν πρόκειται να βρεθεί.
Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι έχει καλή διάθεση. Θυμάμαι μία συζήτηση που είχε γίνει ενώπιον του ΔΣ της Λίγκας για τους δανεικούς. Γιατί γίνονταν πολύς λόγος στα περασμένα πρωταθλήματα για τους πολλούς δανεικούς που είχαν οι ερυθρόλευκοι. Ο Ολυμπιακός λοιπόν φέτος δεν έχει τους δανεικούς που είχε τα προηγούμενα χρόνια σε ομάδες της Α΄ Εθνικής. Επέλεξε να δανείσει παίκτες του και σε αρκετούς ξένους συλλόγους. Στη Σερβία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στην Ισπανία.
Θέλω να πω ότι όταν κάθονται οι ομάδες, οι πρόεδροι, οι ιδιοκτήτες σε ένα τραπέζι, σιγά σιγά μπορεί να βρεθούν λύσεις. Όμως, μόνος του ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Μπορεί να λύσει τα δικά του προβλήματα, όχι ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας κοπιάσουν κι οι άλλοι, με καλή θέληση όμως, για να δούμε ορισμένα βήματα προόδου.
Θέλουν; Ας το δείξουν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: