Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Στην Ελλάδα η Ιντερπόλ για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο!!

Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και η επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο, θα τεθούν επί τάπητος στην συνάντηση εργασίας που θα έχει την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ιντερπόλ Τζον Άμποτ με θεσμικούς φορείς του αθλήματος στην χώρα μας.
Η επίθεση που δέχθηκε ο Χριστόφορος Ζωγράφος, φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με την Ιντερπόλ να αναλαμβάνει δράση. Συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη θα βρίσκεται στην χώρα μας ο επικεφαλής της συνεργασίας Ιντερπόλ-ΦΙΦΑ για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων, Τζον Άμποτ, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους από το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΟ, τη Super League, τον ΠΣΑΠ, τον ΟΠΑΠ, την Επιτροπή Αντιμετώπισης της βίας, την εισαγγελία πρωτοδικών και την αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η συζήτηση θα έχει να κάνει με την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διαφθορά που θα έχει να κάνει τόσο με τους στημένους αγώνες, όσο και με τις επιθέσεις που έχουν γίνει, με τελευταία αυτή στον Ζωγράφο, αλλά και τα όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αναλυτικά αναφέρει η έκθεση της Ιντερπόλ:
«Οι αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανεστάλησαν επ’ αόριστον, καθώς αξιωματούχος της διαιτησίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά από βίαιη επίθεση που δέχτηκε. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 45χρονος Χριστόφορος Ζωγράφος, αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ξυλοκοπήθηκε με ξύλινο ρόπαλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, από δύο άνδρες σε μοτοσικλέτα σε περιοχή της Δυτικής Αθήνας.
Ο Ζωγράφος, που είναι πρώην διεθνής διαιτητής, λειτουργεί υπό τον Χιου Ντάλας, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της ΚΕΔ, μετά τις συνεχείς εκκλήσεις των ελληνικών ομάδων για να αναλάβει ξένος το διοικητικό ρόλο στη διαιτησία, μετά από τα πολλά σκάνδαλα περί στημένων αγώνων τα τελευταία χρόνια.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς, Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε ότι διαθέτει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την επίθεση στον Ζωγράφο, τις οποίες θα δώσει στην αστυνομία και στην ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο ελληνικό ποδόσφαιρο να βάλουν ένα τέλος στη βία».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: