Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ελικόπτερο!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πρώτη «πράξη» των ημιτελικών στο «Καραϊσκάκη», τις αποφάσεις του Καλογερόπουλου που προκάλεσαν, αλλά και τον επαναληπτικό της Τούμπας.
Να αναφερθώ στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, μπήκε λάθος, οι εμπνεύσεις του Γεωργιάδη είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα και κυρίως η αλλαγή συστήματος. Οι Νάτχο – Κάτσε – Βούκιτς δεν μπόρεσαν να δώσουν ανάπτυξη στην ομάδα, ενώ τα αβίαστα λάθη του Μιγκέλ Βίτορ και του Λίνο έφεραν δύο γκολ για τον Ολυμπιακό που στο πρώτο ημίωρο ήταν απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα.
Στη συνέχεια, φαινόταν πως τα δύο γρήγορα γκολ χαλάρωσαν κάπως τους παίκτες του Μίτσελ, γεγονός που δικαιολόγησε για πρώτη φορά την παρουσία και τον λόγο που ο Λίνο ήταν στην ενδεκάδα. Ο Βραζιλιάνος βρήκε τον Κλάους πάνω στη κλασική του κίνηση και το δικό μας το παιδί έδειξε πόσο το ήθελε. Ο ΠΑΟΚ μείωσε και σίγουρα θα άλλαζε η μορφή του αγώνα αφού χειρότερος δεν θα μπορούσε να είναι.
Κάπου εκεί, έρχεται η αυτονόητη κίνηση που κάνει ένας φορ που σκοράρει όταν η ομάδα του χάνει. Παίρνει την μπάλα από τα δίχτυα και τρέχει στη σέντρα. Μία κίνηση που θα έπρεπε να την χαρούν οι παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν καλύτεροι και θα ήθελαν χρόνο περισσότερο για να πετύχουν κι άλλα γκολ.
Αντ αυτού, επιτέθηκαν τρεις μαζί στον Αθανασιάδη και αντί να αποβληθούν ένας δικό μας και δύο δικοί του, παίξαμε μία αγωνιστική ώρα με παίκτη λιγότερο. Ήταν από τις πιο σκανδαλώδεις αποφάσεις διαιτητή που έχω ζήσει στη ζωή μου.
Ο κυρ Σάββας ζήτησε πανστρατιά της αστυνομίας για τον επαναληπτικό, αλλά εγώ διαπίστωσα πως η αστυνομία είχε ξεκινήσει ήδη πανστρατιά. Ο Καλογερόπουλος, αναμένεται να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη από την παρανομία, την ώρα που δεν είχε πρόβλημα να ξεφτιλιστεί στα μάτια της φίλαθλης Ελλάδας. Να τον χαίρεστε.
Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός που ξεφτιλίζεται από την αστυνομία. Είναι και ένας τύπος που απειλεί τον Ποικιλίδη και τους ανθρώπους της ασφαλείας του ΠΑΟΚ πως θα τους πετάξει έξω από το γήπεδο. Τώρα από πού κι ως που δηλωμένα στελέχη στο φύλλο αγώνα μπορεί να τα βγάλει από το γήπεδο ένας αξιωματικός της αστυνομίας, είναι άξιο απορίας. Μάλλον τον άγγιξε το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Τσιρώνη.
Τον καημένο τον Καλογερόπουλο πάντως δεν του βγήκε το έργο. Υπολόγιζε πως ο ΠΑΟΚ θα φάει κανά δύο γκολ ακόμη με δέκα παίκτες και στη Τούμπα θα μαζευτούνε καμιά δεκαριά χιλιάδες γραφικοί που απλά θα βρίζουν. Έλα όμως που αμυντικά ήμασταν καλοί στο δεύτερο, ο Γλύκος με τον Ινσαουράλδε ήταν εκπληκτικοί και καταφέραμε να διατηρήσουμε την ήττα σε νορμάλ επίπεδα.
Και τώρα τι. Ποια θα είναι η εξάδα ηρώων που θα έρθει στη Τούμπα. Πόσοι παίκτες θα τρέχουν για να σπρώξουν έναν δικό μας γνωρίζοντας πως δεν θα τιμωρηθούν.
Αυτό που σε κάνει έξαλλο, είναι αυτό το ανφέρ του Ολυμπιακού το οποίο έχει κουράσει αφάνταστα. Η ΠΑΕ, σωστά πράττει και αντί για ανακοίνωση βγάζει ειρωνικό κουίζ. Τι να πεις για κάτι που είδε όλη η Ελλάδα. Η προπαγάνδα για το κλίμα της Τούμπας ξεκίνησε, αλλά δεν έχει καμία βάση. Η Τούμπα θα είναι απλά ένα γεμάτο γήπεδο που θα στηρίζει τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ.
Ούτε ακρότητες, ούτε τίποτα. Και εμείς μάλιστα θα αφήσουμε μπάλες για να κάνει ζέσταμα ο Ολυμπιακός, ο οποίος στέλνει τους φιλοξενούμενους να κάνουν προθέρμανση μπροστά στον ηχολήπτη της θύρας 7. Καιρός να αλλάξει και η δική μας πλευρά ζεστάματος του αντιπάλου. Από δύο χρονών τα ίδια βλέπω. Κουτοπονηριές μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Εύκολο είναι.
ΥΓ Η ομάδα και ο τρόπος που μπήκε στο παιχνίδι, δείχνει πως οι παίκτες δεν έχουν κατανοήσει τη δίψα τους κόσμου. Όχι όλοι, αλλά αρκετοί. Το πυραυλάκι δεν το χάσατε σήμερα όμως δεν θα έχετε πολλά ακόμη. Κανένας δεν σας ζητά να κάνετε όργια. Σοβαροί να είστε και να παλεύετε είναι το αίτημα.
ΥΓ Αν αισθανόσουν πως δεν οργιάζεις, δεν θα ζητούσες την πανστρατιά της αστυνομίας. Αν πίστευες στον χαρακτήρα της ομάδας σου και την προσωπικότητα των παικτών σου, δεν θα μουρμούριζες για το κλίμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Ξέρεις πως εσύ το δημιούργησες και θα βάλεις λυτούς και δεμένους για να το φέρεις στα μέτρα σου. Εγώ μία λέξη θα πω για να επαναφέρω απλά τις μνήμες. Ελικόπτερο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: