Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Όταν ο Βαζέχα «πάγωσε» το Άμστερνταμ!!

Σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια, ο Κριστόφ Βαζέχα «πάγωνε» το Άμστερνταμ και χάριζε στον Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του.

Όταν ο Βαζέχα «πάγωσε» το Άμστερνταμ
«Ο Δώνης άρχισε την κούρσα. Ο Βαζέχα δεν είναι οφσάιντ άμα του τη βγάλει ο Δώνης. Ναι, ο Βαζέχα δεν είναι οφσάιντ, ο Παναθηναϊκός αν πετύχει το γκολ είναι… ΓΚΟΛ! Ο Παναθηναϊκός τρία λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, παγώνει το Άμστερνταμ…».

inner

Μπορεί να πέρασαν 18 χρόνια από εκείνη τη βραδιά στο Άμστερνταμ, αλλά η συγκεκριμένη εικόνα και η περιγραφή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου παραμένει «σφηνωμένη» στο μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού. Και όχι μόνο…

Ήταν 3 Απριλίου, όταν ο Παναθηναϊκός καλείτο να τα βάλει για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League με το ανερχόμενο μεγαθήριο του νέου Άγιαξ, 25 χρόνια μετά τη συνάντηση των δύο ομάδων στον τελικό του Γουέμπλεϊ και με τις πιθανότητες και πάλι συντριπτικά σε βάρος του «τριφυλλιού».

Έχει προηγηθεί η περιπετειώδης πρόκριση επί της Χάιντουκ για την είσοδο στους ομίλους, η εξαιρετική παρουσία με αντιπάλους την Πόρτο, τη Ναντ και την Άαλμποργκ, καθώς και η πρόκριση εις βάρος της Λέγκια Βαρσοβίας στα προημιτελικά του θεσμού. Ο Παναθηναϊκός άντεξε το σφυροκόπημα του «Αίαντα» και αρκούσε μία αντεπίθεση στο 87' για να γράψει ιστορία. Ο Δώνης πιστοποιώντας το προσωνύμιο «τρένο» διήνυσε το μισό γήπεδο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Βαζέχα κι αυτός με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το γκολ που... υπέγραψε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Τι κι αν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ ο Άγιαξ επικράτησε με 3-0; Η μαγική βραδιά της 3ης Απριλίου θα μείνει για πάντα στις πρώτες σελίδες της χρυσής ευρωπαϊκής ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76' Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84' Μάρκος), Μαραγκός (62' Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90' Νιόπλιας). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: