Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ήταν και είναι φαβορί!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναλύει, πώς βρήκε σωσίβιο ο ΠΑΟΚ από τον διασυρμό και ποια μεγάλη παγίδα περιμένει τον δικέφαλο στην Τούμπα. Η πιο ύπουλη παγίδα για τον ΠΑΟΚ, τώρα που «μισοπνιγμένος» στον όρμο του Φαλήρου βρήκε… σωσίβιο - σαν τα πορτοφόλια που του φανερώνονται κάθε λίγο και λιγάκι κι ενώ επιχειρεί «σάλτο μορτάλε» από το Λευκό Πύργο, μετρώντας 8 φορές στη σεζόν που έχει ανατρέψει με την ψυχή στο στόμα αποτελέσματα… τύπου Καλλονής – είναι να πάει τη ρεβάνς της Μεγάλης Τετάρτης στο… ξύλο, το αντί-ποδόσφαιρο της μπουνιάς και της κλοτσιάς, στο μοτίβο του αγώνα πρωταθλήματος του β’ γύρου ένα πράμα.
Αφού φούσκωνε και ξεφούσκωνε, ίδρωνε και στέγνωνε επί ένα ολόκληρο ημίχρονο που ο πρώτος ημιτελικός ήταν ένα συνεχές κρυφτούλι του ποντικιού από τη γάτα, αποφεύγοντας συμπτωματικά και τυχαία το διαφαινόμενο «θάνατο της αλεπούς» και αφήνοντας τόσο ανοιχτούς τους λογαριασμούς στη διεκδίκηση του εισιτηρίου του τελικού, το μεγάλο λάθος του ΠΑΟΚ θα είναι να δοκιμάσει να κάνει… κόλαση το παιχνίδι της Τούμπας.
Ο εκνευρισμός, αυτός που έχει επισημανθεί ότι καλλιεργείται τις τελευταίες εβδομάδες στις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, βάζοντας «δυναμίτες» στην αντίδραση παικτών και κόσμου του δικεφάλου σε κάθε – μα σε κάθε! – σφύριγμα ή υπόδειξη των διαιτητών και των βοηθών τους, θα είναι ο «σύμμαχος» του Ολυμπιακού.
Ο οποίος ό,τι δεν βρήκε με το σκορ που επιδίωκε από τα πόδια των παικτών του στο Καραϊσκάκη για να πάει με αβαντάζ στη Θεσσαλονίκη, θα το αποκτήσει με την «ευγενική χορηγία» του ΠΑΟΚ!
Από σύμπτωση δεν κόστισε στον ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία ματς που ήταν γηπεδούχος (με ΠΑΣ και Καλλονή) το «μπουρλότο» που επιμελώς βάζουν στα δικά τους θεμέλια οι ίδιοι.
Ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι ούτε Γιάννινα, ούτε Καλλονή. Κι αν οι «ασπρόμαυροι» επιλέξουν να κάνουν… ροντέο τον δεύτερο ημιτελικό, να είστε βέβαιοι ότι η εμπειρία των πρωταθλητών δεν θα αφήσει να πάει η ευκαιρία χαμένη.
Καθώς κατόπιν του πλασματικού μεν, όσο και… πραγματικού όμως 2-1, το πλεονέκτημα των «ερυθρολεύκων» ουσιαστικά δεν υφίσταται.
Μιλάμε για «αέρα μισού τέρματος» που μειονεκτεί μέχρι και απέναντι σε ήττα με 1-0.
Άρα οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να ψάξουν εκεί το… τρίτο γκολ που δεν έβαλαν στην πρώτη αναμέτρηση της ημιτελικής φάσης και να προκριθούν.
Ανορθοδοξία, ανούσιοι αριθμοί υπεροχής, ντεφορμάρισμα
Και δεν το έβαλαν στην έδρα τους για δύο λόγους κατά την άποψη μου:
  1. Επιτέθηκαν, αναπτύχθηκαν, έκλεισαν και σφυροκόπησαν ανορθόδοξα τον ΠΑΟΚ σε όλο το β΄μέρος που οι φιλοξενούμενοι, ευρισκόμενοι και με αριθμητικό μειονέκτημα στο γήπεδο, παρέταξαν το… γνωστό πούλμαν μικρών ομάδων, που κατεβαίνουν στο Καραϊσκάκη με σκοπό τουλάχιστον να μη διασυρθούν.
Του πήγαν όλα πρίμα και του «έκατσε» στο τέλος και το θετικό αποτέλεσμα. Αφού η ήττα του - από εκεί που προμήνυε… γελοιοποίηση με το σκορ στο 2-0 στο δεκάλεπτο και τις εφιαλτικές μνήμες της «4άρας» του πρώτου γύρου να ξυπνούν ενοχλητικά στις μνήμες – είπε να…. πεταχτεί και ως το ζαχαροπλαστείο για να πάρει στο τέλος την πιο γλυκιά γευστική επίστρωση που θα μπορούσε!
Τα έχει αυτά η μπάλα. Ειδικά όταν η μια ομάδα παίζει με 11 εναντίον 10 και αφήνει ανεκμετάλλευτο το προνόμιο, έχει 72% υπεροχή και… δεν ξέρει τι να την κάνει, φτάνει κάπου τις 15 τελικές – έναντι μίας για… δείγμα του αντιπάλου της, εκείνης του γκολ του Αθανασιάδη! – και… γέρνει το γήπεδο επί 45 λεπτά, αλλά η συντριπτική υπεροχή δεν υπογράφεται ουσιαστικά με διεύρυνση του σκορ νίκης.
  1. Δεν αρκεί τελικά μόνο η διάθεση και το «πες, πες» για να αναστραφεί ένα κλίμα κάμψης. Οι πρωταθλητές είναι ξεκάθαρα «αδειασμένοι» ύστερα από τη μεγαλειώδη ευρωπαϊκής τους νύχτα κόντρα στη Γιουνάιτεντ στις 25 Φεβρουαρίου. Ο αποκλεισμός που ακολούθησε στις πολύ «ψιλές» λεπτομέρειες δεν έπαψε να είναι ένα επίμονο, ενοχλητικό… σπυρί στο κορμί τους.
Οι 4 ήττες που έγιναν μέσα σε διάστημα μικρότερο του ένα μήνα (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Μάντσεστερ, Αστέρας) ασφαλώς και δεν ήταν τυχαίες, αλλά απόρροια του ντεφορμαρίσματος της ομάδας.
Προφανώς και δεν έχασαν την ποιότητα, την αξία και την κλάση τους οι «ερυθρόλευκοι». Ωστόσο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα – και δεν το συναντάς είναι αλήθεια πουθενά στον ποδοσφαιρικό πλανήτη – να στροφάρεις τον διακόπτη και ξαφνικά να δουλεύουν πάλι όλα ρολόι, μόλις σου ξαναβρεθεί το κίνητρο στο δρόμο.
Η πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο δρόμο για τον τελικό και το νταμπλ φυσικά αποτελεί δέλεαρ και το επιθυμούν όλοι στον Ολυμπιακό. Η φόρμα σε μια ομάδα όμως δεν επιστρέφει ως διά μαγείας από τη μια στιγμή στην άλλη.
Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός παραμένει καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ – αποδείχθηκε άλλωστε, έστω και στη μικρότερη διάσταση από πλευράς σκορ για δεύτερη φορά φέτος – πιο δοκιμασμένος σε «ειδικές αποστολές» (αρκεί να είναι ποδοσφαιρικές και όχι… κατς, ε!) και όπως λέγαμε ενόψει του δεύτερου αγώνα του με την Μάντσεστερ, το φαβορί δεν αλλάζει.
Γιατί, λοιπόν, να είναι δυσκολότερο το γκολ πρόκρισης του Ολυμπιακού στην Τούμπα από το «κοντινό» 1-0 που επιθυμεί ο ΠΑΟΚ;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: