Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Απολογήθηκε ο Αρτεάγκα

Με επιστολή προς τους διεθνείς συναδέλφους του, ο ρέφερι Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα ρίχνει ευθύνες στα ΜΜΕ για τις δηλώσεις που έκανε περί απόπειρας δωροδοκίας και βάλει κατά της Ευρωλίγκας.

Απολογήθηκε ο Αρτεάγκα
Πολύς ντόρος έγινε την περασμένη εβδομάδα για τον Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, μετά τη συνέντευξή του στη Marca και την αποκάλυψη που έκανε πως είχαν επιχειρήσει να τον δωροδοκήσουν πριν από κάποιον τελικό. Ο Ισπανός ρέφερι είχε αναφέρει πως ο ίδιος αρνήθηκε το χρηματισμό, αλλά δεν έχουν την ίδια στάση όλοι οι διαιτητές, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τον… κλάδο του.

Ο Αρτεάγκα θέλοντας να μαζέψει τη ζημιά που προκάλεσε έστειλε στους διεθνείς συναδέλφους του επιστολή, με την οποία ουσιαστικά επιρρίπτει τις ευθύνες στον δημοσιογράφο που του πήρε τη συνέντευξη, ενώ βάλει κατά της Ευρωλίγκας τονίζοντας πως οι αμοιβές των διαιτητών είναι πολύ χαμηλές. Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως η απόπειρα δωροδοκίας αφορούσε διοργάνωση εκτός Ευρώπης.

Η «Πράσινη» αποκαλύπτει το περιεχόμενο της επιστολής. Σε αυτή ο Αρτεάγκα, που αναμένεται να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαι ένα άτομο που δεν έχει τίποτα να κρύψει. Στη συνέντευξη αυτή ρωτήθηκα για κάτι που συνέβη πριν από πολλά χρόνια και δεν έχω κανέναν λόγο να πω ψέματα. Όμως αυτό δεν είναι το σημαντικό σημείο της επιστολής. Πρώτον και σημαντικότερον, σας ζητώ να καταλάβετε γιατί το έκανα αυτό. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να κριτικάρω τους συναδέλφους μου και ανέκαθεν τους σεβόμουν όλους. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Σε αυτή τη συνέντευξη πολλά πράγματα δεν έχουν αποδοθεί με ακρίβεια και άλλα εννοούσα. Από τη μια πλευρά, είναι πραγματικότητα ότι αυτό το γεγονός δεν συνέβη σε διοργάνωση της FIBA Europe ή της Ευρωλίγκας».

Όσο για τους μισθούς των διαιτητών, αναφέρει πως «… σε σύγκριση με τους διαιτητές ποδοσφαίρου, που εισπράττουν 45-60 χιλιάδες ευρώ για τη συμμετοχή στα μεγάλα τουρνουά, εμείς είμαστε σε μειονεκτική θέση. Ίσως είναι καιρός να σταματήσω να ακούω ότι είναι τιμή μου να αγωνίζομαι σε κορυφαία τουρνουά, όπου η επαγγελματική μας προσπάθεια είναι υποτιμημένη. Οι συνθήκες για τους διαιτητές πρέπει να βελτιωθούν στο μέλλον. Οποιοσδήποτε από μας μπορεί να μπει στον πειρασμό να παρεκκλίνει από το σωστό μονοπάτι που έχουμε ως διαιτητές».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: