Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αναμενόμενος διαιτητής και Ολυμπιακός…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον... ανόητο ΠΑΟΚ και τον... προβλέψιμο Ολυμπιακό και παρουσιάζει αναλυτικά τα λάθη του Καλογερόπουλου. Ο πρώτος ημιτελικός τελείωσε με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης. Το 2-1 είναι ένα σκορ που (ενόψει ρεβάνς)  αφήνει ελπίδες στον ΠΑΟΚ, αν βέβαια η ομάδα του Δικεφάλου παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο, αυτό που συνήθως «βγάζει» στην Τούμπα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον ΠΑΟΚ! Δύο ατομικά λάθη άλλαξαν γρήγορα την ψυχολογία του αγώνα και τα όποια σχέδια. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε… ανόητος και χάρισε δύο γκολ σε μία ομάδα που ήξερε ότι όσο περνούσε η ώρα δεν θα είχε ούτε ιδέες, ούτε αντοχή για να τον πιέσει. Έπρεπε να κρατήσει 15-20 λεπτά ο ΠΑΟΚ, αλλά… μάταια. Το 2-0 άλλαξε τα πάντα.
Ο Γεωργιάδης προτίμησε το 4-2-3-1 με Λίνο, Βούκιτς για  να κρατήσει περισσότερο μπάλα, αλλά αυτό δεν του βγήκε ιδιαίτερα. Αρχικά, λόγω του τραγικού ξεκινήματος. Από εκεί και πέρα όμως, παίκτες όπως  ο Βούκιτς, ο Νάτχο, ο Στοχ, ο Λούκας, δεν «τράβηξαν» και αυτό ήταν μοιραίο για ένα τέτοιο ματς. 
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε παθητικό ρόλο, ο Ολυμπιακός έκανε φάσεις από δύο ανύπαρκτα στημένα και μία καλή επίθεση Σαλίνο-Βαλντέζ και τίποτα άλλο. Ήταν ο αναμενόμενα προβλέψιμος Ολυμπιακός... Μαρτίου-Απριλίου.

Ο Καλογερόπουλος έκανε την «δουλειά» του. Η ΚΕΔ έβαλε με πρόθεση στο πιο μεγάλο ματς της χρονιάς, τον πιο άπειρο διαιτητή στην λίστα της. (Προφανώς το ίδιο πρέπει να κάνει και στην Τούμπα; Έτσι δεν είναι; Εκτός κι' αν έχει "κλειδώσει" ο επιστήμονας της λίστας, Μάνταλος, που από πέρυσι "παίρνει" τα δύσκολα εκτός του Ολυμπιακού...)
Το 75-25 υπέρ του Ολυμπιακού ήταν αναμενόμενο, από αυτή την διαιτητική dream team. Το θέμα ήταν πώς θα έκανε και την διαφορά υπέρ των γηπεδούχων... 
Στο 31΄ λοιπόν ΟΛΗ η Ελλάδα είδε τον (ήδη κιτρινισμένο Βαλντέζ) να σπρώχνει τον Αθανασιάδη και τον Φουστέρ να σπρώχνει βίαια τον ίδιο παίκτη. Ο Στοχ έκανε ακριβώς το ίδιο με τον Φουστέρ, επάνω στον Ισπανό.
Με πρόθεση και αφού είδε πολύ καλά τι έγινε αυτός και τα άλλα (δέκα μάτια) των βοηθών του (είδαν τι έγινε και αυτό είναι πρόθεση) απέβαλαν ΜΟΝΟ τον Στοχ!
Δεν ήταν μόνο αυτό!
Στο 3΄ ανάποδο πλάγιο. Στο 25΄ τράβηγμα του Σαλίνο στον Αθανασιάδη δεν δίνεται τίποτα, αμέσως μετά ο Κάτσε κάνει το ΙΔΙΟ στον Μανιάτη που κερδίζει φάουλ.
Στο 26΄ ο Μανωλάς φάουλ στον Βούκιτς δεν δίνεται τίποτα. Στο 30΄ σκαριά του Φουστέρ στον Βίτορ και καμία κίτρινη στον Ισπανό, που μετά έκανε ότι έκανε.
Στο 32΄ χαρίζεται διπλή αποβολή σε Φουστέρ και Βαλντέζ!
Στο 57΄ αγκωνιά του Σάμαρη στον Αθανασιάδη χωρίς κάρτα.
Στο 59΄ τάκλιν του Βίτορ στην μπάλα, αλλά ο διαιτητής δίνει φάουλ υπέρ στον Φουστέρ, απ’ όπου ξεκινάει η φάση του Μανιάτη.
Στο 65΄ ο Ινσαουράλντε κόβει μπάλα, αλλά κερδίζει φάουλ ο Μανιάτης.
Στο 73΄ κλάδεμα του Τσόρι στον Σαλπιγγίδη και αμέσως φάουλ του Μαρκάνο στον Αθανασιάδη, αλλά ο διαιτητής δεν βλέπει τίποτα.

Ένας διαιτητής που θα ειπωθεί ότι… «έπρεπε να κόψει το κεφάλι» του ποδοσφαιριστή Αθανασιάδη επειδή φιλούσε το σήμα της ομάδας του μετά το 2-1! Είναι και αυτό ένα επιχείρημα!

Σωστά είπε ο Γεωργιάδης. Σε αγώνα έντεκα με έντεκα στην ρεβάνς, η ομάδα του εντός Τούμπας (εκεί που δεν έχει το κόμπλεξ που εμφανίζει μακριά από το γήπεδό της) θα έχει περισσότερες ελπίδες πρόκρισης.

* Για τον τερματοφύλακα Στοίκοβιτς που κατήγγειλε ότι ανήκει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (υπέγραψε συμβόλαιο) και παρολ’ αυτά με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς ξεκάθαρη συμφωνία παίζει στον Εργοτέλη, ΔΕΝ θα ασχοληθεί κανείς από τις αρχές; Είναι τόσο απασχολημένοι με την υπόθεση Δώνη και δεν έχουν χρόνο;Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: