Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Allez les… bleus!!!

Την πόρτα της εξόδου απ’ το Champions League δείχνει η Παρί Σεν Ζερμέν στην Τσέλσι! Η γκολάρα του Παστόρε στο 93’ τάβλιασε… για τα καλά τους «μπλε» (3-1) κι έδωσε μεγάλο προβάδισμα για τους «4»!

Allez les… bleus!
Την πρώτη πειστική απόδειξη ότι… μεγάλωσε αρκετά για να σηκώσει την κούπα του Champions League έδωσε η Παρί Σεν Ζερμέν!

Απτόητοι απ’ την κακή παρουσία -και μετά τον τραυματισμό του Ιμπραΐμοβιτς- οι Γάλλοι καθάρισαν 3-1 την Τσέλσι και πάνε στη στο Λονδίνο ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το αυτογκόλ του Νταβίντ Λουίζ έλυσε τα πόδια της ομάδας του Μπλαν (αφότου ο Αζάρ είχε ισοφαρίσει με πέναλτι το προβάδισμα του Λαβέτσι) και το απίστευτο σόλο του Παστόρε στις καθυστερήσεις έκανε αναγκαία τα… μαγικά του Ζοσέ Μουρίνιο στη ρεβάνς για ν’ ανατρέψει την κατάσταση.


Το ματς

Το (αμυντικογενές) πλάνο του Ζοσέ Μουρίνιο στα εκτός έδρας παιχνίδια στο Champions League είναι γνωστό. Και δεν πρέπει να του παίρνει περισσότερο από κάποια λεπτά για να το αποφασίσει. Τόσα χρειάστηκε όμως και η Παρί για να του στείλει από νωρίς στα… σκουπίδια. Όταν ο Λαβέτσι εκμεταλλεύτηκε την άψυχη απόκρουση του Τέρι κι έδωσε -απ’ το 4’ κιόλας- προβάδισμα στους Γάλλους.

Αποδείχθηκε όμως ότι ο «εκλεκτός» δεν είχε απλά… plan b. Είχε και τρόπο για να το εκτελέσει. Αναγκαστικά λοιπόν η Τσέλσι βγήκε απ’ το καβούκι της. Σταδιακά άρχισε ν’ απειλεί. Και γρήγορα πέρασε απ’ τις απειλές στις… πράξεις. Με τον Αζάρ ν’ αξιοποιεί αρχικά το (αχρείαστο) πέναλτι του Τιάγκο στον Όσκαρ. Κι έπειτα να στοχεύει στο απόλυτο… σοκ, όταν το δοκάρι του σταμάτησε ωραίο απευθείας σουτ.

Αφού τη γλίτωσε όμως η Παρί, μπόρεσε να μαζέψει δυνάμεις στο ημίχρονο. Να συγκεντρωθεί. Και ν’ αντεπιτεθεί. Αφού λοιπόν ο Λαβέτσι ήταν κλεισμένος, ο Καβάνι ήταν άστοχος και ο Ιμπραΐμοβιτς εξαφανισμένος, τη δουλειά την έκανε -αθελά του- αντίπαλος: Ο Νταβίντ Λουίζ, που προσπαθώντας να σταματήσει τη «φαρμακερή» εκτέλεση φάουλ του Λαβέτσι, πότισε εκείνος φαρμάκι τον Τσεχ.

Αυτό ήταν. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον… παριζιάνικο αέρα τους. Αυτόν της υπεροχής. Και δεν τον έχασαν ούτε τη στιγμή που ο Ιμπραΐμοβιτς αποχώρησε τραυματίας (και αμφίβολος για τη ρεβάνς). Έτσι, ο Παστόρε -που είχε μπει αλλαγή- τους δικαίωσε για το ότι δεν αρκέστηκαν στο 2-1. Χορεύοντας όποιον μπήκε μπροστά του στη γραμμή του άουτ και ξεχειλώνοντας -σε νεκρό χρόνο- το προβάδισμα πρόκρισης της ομάδας του.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Ζαλέ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (76’ Καμπάιγ), Λαβέτσι (85’ Παστόρε), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς (69’ Λούκας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντουσέ, Μαρκίνιος, Ντινιέ, Ραμπιό

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρεζ, Αζάρ, Όσκαρ (72’ Λάμπαρντ), Γουίλιαν, Σίρλε (59’ Τόρες)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σβάρτσερ, Ακέ, Κάλας, Μίκελ, Μπα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Παρκ Ντε Πρενς» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: