Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

“Υπάρχει λύση για Άρη”

argiriadis
Για την επόμενη μέρα του Άρη, μίλησε στον Arena FM 89,4 ο Αργύρης Αργυριάδης, εκ των νομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση ένταξης της ΠΑΕ στο «άρθρο 99».
Ο κ. Αργυριάδης ανέλυσε τα δεδομένα για Β’ και Γ’ Εθνική, το «99», αλλά και τις πιθανότητες της ομάδας να παραμείνει στα σαλόνια της Superleague.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα λεφτά. Εμείς μπορούμε απλά να βοηθήσουμε ώστε τα λεφτά αυτά να πιάσουν τόπο. Μπροστά σε όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες μέρες, ακόμα και αν βρεθούν 1 με 2 εκ,ευρώ , κάποιοι λένε ότι είναι προτιμότερο η ομάδα να βρεθεί στην Γ’εθνική. Τουλάχιστον υπάρχει μια εναλλακτική λύση την οποία αξίζει να την εξετάσουμε. Θα μπορούσε να είναι στην Β’ εθνική με το ίδιο ποσό και με αυτή την περίπτωση θα ξεχρέωνε οριστικά. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και είναι η ειδική εκκαθάριση μεγάλων εταιριών εν λειτουργία. Είναι για συγκεκριμένες εταιρίες οι οποίες έχουν πάνω από 2.5 εκ,ευρώ ενεργητικό, 5 εκ,ευρώ τζίρο και περίπου 50 εργαζομένους. Ό Άρης πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και έχει το οικονομικό το οικονομικό μέγεθος να ενταχθεί στο συγκεκριμένο άρθρο. Οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί σε αυτό το άρθρο είναι να βρεθεί ένας επενδυτής ο οποίος θα ζητήσει μαζί με την ΠΑΕ Άρης να κινηθεί η διαδικασία. Το επόμενο βήμα είναι να βγει σε πλειστηριασμό το σύνολο του ενεργητικού της ΠΑΕ Άρης. Ενεργητικό είναι οι διοικητικές άδειες, είναι οι εγκαταστάσεις του Ρυσίου αλλά και οι απαιτήσεις που έχει, έναντι τρίτων. Όλα αυτά εκτιμούνται και από εκεί ξεκινάει ο πλειστηριασμός. Όποιος δώσει τα παραπάνω τον παίρνει εξ ολοκλήρου και καθαρό».
Για το ποιος θα αποφασίσει που θα παίξει η ομάδα: «Μακάρι να εμφανιστεί ο επιχειρηματίας με τα 2εκ,ευρώ και νομίζω ότι θα δημιουργήσει μια δυναμική η οποία από μόνη της θα δώσει τις απαντήσεις. Χρειάζεται αυτή τη στιγμή , μια διοίκηση στιβαρή , μια διοίκηση με άποψη που θα μπορέσει να αποφασίσει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει».
Για το αν ο Άρης μπορεί να παίξει Γ’ εθνική με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη: «Ούτως η άλλως αλλάζει ΑΦΜ άμα πέσει στην Γ’ εθνική, δεν θα παίζει με το ΑΦΜ της ΠΑΕ Άρης. Το θέμα αυτή την στιγμή είναι ότι ο Ερασιτέχνης είναι καταχρεωμένος. Για μένα δεν είναι λύση του Άρη η Γ’ εθνική, το πρόβλημα είναι ότι ο Άρης αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα και η ΠΑΕ και η ΚΑΕ και ο ΑΣ, γι αυτό και θα πρέπει να συζητήσουμε ενδεχομένως και τη λύση της ειδικής εκκαθάρισης”.Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: