Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πάμε για… μεγάλη βδομάδα!!

Ορθάνοιχτη έμεινε η υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ (που έπαιξε με δέκα για 60') και θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους την Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα

Πάμε για… μεγάλη βδομάδα
«Ερυθρόλευκο» το προβάδισμα, αλλά ακόμα δεν τελειώσανε!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του «παθιασμένου» ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου θα κριθεί οριστικά την Μεγάλη Τετάρτη (16/4) στην Τούμπα, όπου αναμένεται να γίνει «σφαγή».

Οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν… τρελαμένοι στον αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν με δύο τέρματα, χάρη στους Τσόρι (8’) και Φουστέρ (11’), με τον Αθανασιάδη στο ημίωρο να διαμορφώνει το τελικό σκορ με την μία και μοναδική τελική της ομάδας του!

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς, ύστερα από αποβολή του Στοχ (34’) όταν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν αψιμαχίες, με τον «Δικέφαλο του βορρά» να «φωνάζει» -δικαίως- για τη μη αποβολή του Φουστέρ στην ίδια φάση.

Το ματς:

Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν 22 ποδοσφαιριστές. Σωματικά. Γιατί… πνευματικά «φαίνονταν» μόνο αυτοί του Ολυμπιακού, που είχαν αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τα ηνία του αγώνα, την ώρα που αυτοί του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν (κυριολεκτικά) να αλλάξουν δεύτερη πάσα. Κι αφού από τόσο νωρίς οι Πειραιώτες είχαν κλείσει τους αντιπάλους τους στα καρέ, οι Θεσσαλονικείς δεν άντεξαν την πίεση. Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και τελικά από ένα τέτοιο προήλθε το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο 8’ με τον Φουστέρ να σεντράρει εξαιρετικά και τον Τσόρι να «εκτελεί» τον Μέγιερι με εναέριο βολέ. Και σα να μην έφτανε αυτό, το «Καραϊσκάκης» πήρε φωτιά τρία λεπτά αργότερα, με τον Σαλίνο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Λίνο, να βγάζει εντυπωσιακή κάθετη και τον Φουστέρ να μετατρέπεται από δημιουργός σε εκτελεστή για το 2-0.

Η ομάδα του Γεωργιάδη είχε να ανέβει ένα… βουνό. Και οι μνήμες απ’ το ματς του πρωταθλήματος (4-0) άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Και αντίδραση… μηδέν απ’ τον «Δικέφαλο του βορρά». Έπρεπε να συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα για να φανεί ο ΠΑΟΚ! Και φάνηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όταν στην πρώτη τελική του, κατάφερε να μειώσει με κοντινή προβολή του Αθανασιάδη (ύστερα από αδράνεια στην ερυθρόλευκη άμυνα) και να γίνει το… έλα να δεις μετά! Διότι πάνω στα νεύρα και στην ένταση της στιγμής, οι παίκτες των δύο ομάδων ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες, με τον έναν να σπρώχνει τον άλλο και τον Καλογερόπουλο να το παίρνει πάνω του! Όπου πάνω του, βλέπε αποβολή στον Στοχ και μη αποβολή στον Φουστέρ, κάτι που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κατέβει με αμυντική διάθεση. Και όντας πλέον με δέκα παίκτες, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο, παρά μόνο να αμυνθούν και να περιμένουν! Ο Ολυμπιακός βέβαια είχε όλες τις προδιαγραφές να «μεγαλώσει» κι άλλο το προβάδισμά του. Αλλά δεν του έκατσε. Είτε γιατί την μία ο Φουστέρ… δεν είχε φάει όλο το φαγητό του και δεν είχε δύναμη, είτε γιατί η κεφαλιά του Μαρκάνο έγλειψε το δοκάρι του Γλύκου! Ο Γεωργιάδης είχε προσπαθήσει να προστατεύσει όσο περισσότερο μπορούσε την ομάδα του. Την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» πάλευαν απ’ τα άκρα κυρίως με αιχμή του δόρατος τον Κάμπελ (που ήταν καλός) να ξεσηκώσουν τον κόσμο τους.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, όλο και οι Πειραιώτες δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους. Κι όλο κέρδιζε σε αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟΚ που έβλεπε πως έστω και με ήττα 2-1, είχε την ευκαιρία στην Τούμπα να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση. Και οι τελευταίες προσπάθειες των γηπεδούχων δεν είχαν ευτυχή –για αυτούς- κατάληξη. Αφού ο Γλύκος δεν αιφνιδιάστηκε, ούτε σάστισε στα μακρινά σουτ και τις αδύναμες κεφαλιές, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει και να λυθούν οριστικά οι διαφορές των δύο ομάδων την Μεγάλη Τετάρτη!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Χολέμπας, Εντινγκά (46’ Σάμαρης), Μανιάτης (67’ Πέρες), Τσόρι, Κάμπελ, Φουστέρ (80’ Σαβιόλα), Βαλντέζ

Στον πάγκο: Ρομπέρτο, Παπαδόπουλος, Βούρος και Σαλιάκας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Νάτχο (75’ Κατσουράνης), Στοχ, Κάτσε, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Βούκιτς (44’ Λούκας), Λίνο (68’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουλούρης, Σπυρόπουλος και Κίτσιου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: