Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Υποταγή στη βασίλισσα!!

Δεν αστειεύεται στο Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης! Η «βασίλισσα» πήρε μια πρώτη «εκδίκηση» για τον περσινό αποκλεισμό απ’ τη Ντόρτμουντ, επικρατώντας 3-0 και «αγκαλιάζοντας» τα ημιτελικά.

Υποταγή στη βασίλισσα!
Πέρσι την αιφνιδίασε, φέτος δεν έχει τέτοια! Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε στο «Μπερναμπέου» ποιος είναι το αφεντικό, επικρατώντας 3-0 της Ντόρτμουντ και πλέον είναι μια… ανάσα απ’ την είσοδό της στην τετράδα του Champions League, ενόψει και του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας στη Γερμανία.

Από νωρίς ο Μπέιλ άνοιξε το δρόμο (3’), με τον Ίσκο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του (27’) και τον Ρονάλντο να υπογράφει τον θρίαμβο.

Ο «CR7» έφτασε τις 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σκόραρε το 14ο γκολ του σε μια σεζόν στον θεσμό, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Μέσι (2011/12) κι έπιασε στην κορυφή της λίστας των Μαδριλένων τον Ντι Στέφανο με 49 ευρωπαϊκά τέρματα.

Το ματς:

Πόσο καλύτερα να ξεκινήσει το ματς για τη Ρεάλ Μαδρίτης; Γκολ απ’ τα αποδυτήρια! Μπενζεμά και Καρβαχάλ… έκρυψαν την μπάλα, ο τελευταίος έδωσε στον Μπέιλ και ο Ουαλός με ωραίο πλασέ έδωσε το έναυσμα στους Μαδριλένους για πανηγυρισμούς μόλις στο 3’. Το μοτίβο της «βασίλισσας» παρέμεινε στο… γκάζι, με τους Γερμανούς να μην δείχνουν αντίδραση και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Μόνο ο Βαϊντερφέλερ κρατούσε… ψηλά τη σημαία (σε δύο σουτ του Κριστιάνο). Κι αφού προς στιγμήν το παιχνίδι ισορροπήθηκε, με την Ντόρτμουντ να «ανεβαίνει» και τους γηπεδούχους να ρίχνουν ταχύτητα, ήρθε το δεύτερο!

Λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, ο Ίσκο έδειξε για ποιο λόγο δαπανήθηκαν τα εκατομμύρια το προηγούμενο καλοκαίρι. Γιατί επωφελούμενος την αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων, έκανε ωραία ενέργεια και ακόμα πιο ωραία «εκτέλεση» για το 2-0 μέσα σε αποθέωση και… καρέκλες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ κρατούσε μόνος του σε αυτά τα επίπεδα το σκορ, με την άμυνά του να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Παραλίγο, βέβαια, να μειώσουν στο σκορ οι Βεστφαλοί, αλλά ουσιαστικά ο «κρύος» Κασίγιας δήλωσε… παρών στο σουτ του Γκρόσκροϊτς και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετικός. Πάνω-κάτω η μπάλα και εκατέρωθεν φάσεις για κάποιο τέρμα. Είτε για τη διεύρυνση του σκορ από πλευράς Ρεάλ, είτε για τη μείωση αυτού από πλευράς Ντόρτμουντ. Κι αφού ο Παπασταθόπουλος έβαλε σωτήρια το σώμα του (προ του Μπενζεμά) κι αφού ο Μχιταριάν έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ξαναβάλει στο κόλπο την ομάδα του, ήρθε ο Κριστιάνο να υπογράψει τη νίκη της «βασίλισσας». Ο Μόντριτς «άδειασε» τους αντιπάλους του, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Πορτογάλο κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει τον Βαϊντερφέλερ και να πλασάρει σε κενή εστία για το 3-0.

Ας μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Με το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, οι μεν είχαν «καθίσει» στο υπέρ τους αποτέλεσμα, οι δε έψαχναν τρόπο κάτι, κάπως να κάνουν. Δίχως να τα καταφέρνουν. Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν για τα καλά την τράπουλα (με τον Κριστιάνο να αποχωρεί με ένα μικροπρόβλημα), αλλά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι. Κι αν κάποια ομάδα μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ξανά, αυτή ήταν του Αντσελότι. Ο Μπέιλ, όμως (που ήταν σε καλό βράδυ) αν και πέρασε τους πάντες, στην τελική προσπάθεια τα έκανε… μαντάρα και δεν κατάφερε να χριστεί εκ νέου σκόρερ, σπαταλώντας την τελευταία καλή φάση του ματς!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Καρβαχάλ, Κοεντράο, Μπέιλ, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ίσκο (71’ Ιγιαραμέντι), Ρονάλντο (79’ Καζεμίρο), Μπενζεμά (75' Μοράτα)

Στον πάγκο της Ρεάλ: Ντιέγκο Λόπεθ, Βαράν, Νάτσο, Χοσέ Ροντρίγκεζ

Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Χούμελς, Παπαδόπουλος, Ντουρμ, Κελ, Ρόις, Σαχίν, Γκρόσκροϊτς, Μιχταριάν (64’ Χόφμαν), Ομπαμεγιάνγκ, Πίστσεκ (67’ Σίμπερ)

Στον πάγκο: Λάνγκερακ, Φρίντριχ, Κιρτς, Γιόγιτς, Ντουκς Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: