Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τιμή και δόξα, στον Μπερτράν τον Ρομπέρ!!

Ο Σταύρος Κόλκας αποθεώνει τον... Ρομπέρ, εξηγεί το γιατί είναι δύσκολο το ματς με τον Ατρόμητο, τονίζει πως ο Κάκος ήταν... εμετικός και σχολιάζει Αστέρα και ΕΠΟ. Ο ΠΑΟΚ πήρε μία νίκη ακόμη επί του Αστέρα και τον πέταξε εκτός πλέι οφ. Πλέον, μία νίκη επί του Ατρομήτου είναι αρκετή για την πρωτιά, κάτι που νομίζω πως δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται για δύο λόγους.
Πρώτον, ο Ατρόμητος φέτος έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ δύο φορές και μία φορά στη Τούμπα ο αγώνας ήρθε ισόπαλος. Με λίγα λόγια, οι περιστεριώτες δυσκολεύουν τον ΠΑΟΚ και δεν αναφέρομαι στα περυσινά, ούτε στα προπέρσινα.
Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ θα παραταχτεί με πάρα πολλές απουσίες. Για διάφορους λόγους εκτός αγώνα θα είναι οι δύο χαφ του άξονα Κάτσε και Λάζαρ, ο ένας κεντρικός αμυντικός ο Σίλντεφελντ, ο Βούκιτς που παίζει ρόλο στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Καμαρά και ο Έτο, με τον ΠΑΟΚ να αδειάζει επικίνδυνα κυρίως στον άξονα της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου απέμειναν μόνο οι Λόρενς, Φωτάκης και βέβαια ο Κίτσιου. Υπάρχουν βέβαια και οι αλχημείες τύπου Σταφυλίδη ή η μεταφορά του Κατσουράνη στα χαφ, αλλά στόπερ ποιος θα παίξει; Εγώ;
Μέχρι να φτάσουμε σε εκείνη την ημέρα βέβαια, ο Γεωργιάδης θα επιλέξει το πώς θα στήσει την ομάδα του, η οποία σε δύο αγώνες με τον Αστέρα, δέχτηκε δύο καθαρές ευκαιρίες και κάπου εκεί είναι η βελτίωσή της. Η δυνατότητα να πιέσει πιο ψηλά, του έχει βγει σε καλό.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει σε τρεις παίκτες. Ένας, ο Ρομπέρ ο οποίος στη φάση που ο ΠΑΟΚ έχει λυγίσει ψυχολογικά, μπαίνει στη Τρίπολη, κάνει ένα μεστό παιχνίδι, βγάζει μία ασίστ πάρε βάλε στο πρώτο γκολ και βοηθά πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ να βγει από το αδιέξοδο. Και σήμερα, σε έναν αγώνα που ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε, ο Γάλλος είναι αυτός που σώζει μία χαμένη μπαλιά και έρχεται το γκολ του Ολίσε. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω τον τρόπο που κινήθηκε, το πώς πρέσαρε άψογα και πόσες μπάλες έκλεψε ψηλά, γιατί θα κουράσω.
Ο άλλος που αξίζει τα συγχαρητήρια, είναι ένα παιδί που από την αρχή γνωρίζαμε πως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά τουλάχιστον το παλεύει. Ο λόγος για τον Κουμάλο, ο οποίος σε τρεις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και μία στο δεύτερο, παίζει καταλυτικό ρόλο για να μην υπάρξουν καθαρές ευκαιρίες του Αστέρα.
Παιδί χωρίς αύριο στον ΠΑΟΚ που βοηθούν στη παρούσα φάση είναι και ο Έτο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στη Τρίπολη. Σε αυτά τα παιδιά αξίζει ένα μπράβο.
Για τον Ρομπέρ, δε θα με χαλούσε να τον κρατήσουν με κανά κατοστάρικο για εικοστό παίκτη. Σιγά μη βρεθεί καλύτερος με αυτό το ποσό, που θα πρέπει να εγκλιματιστεί κιόλας.
Πάμε στον Κάκο. Το κακό για αυτόν είναι πως τον έχουμε δει σε αγώνες που θέλει να είναι 50αρίσιος και σε αγώνες που έχει φάει πίεση να σπρώξει κάποιον. Και σήμερα, ο Κάκος ήταν εμετικός κατά του ΠΑΟΚ.
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε άλλη φιλοσοφία σφυριγμάτων στα φάουλ από ομάδα σε ομάδα, ενώ μετά το γκολ του Ολίσε έπαιζε μέσα στη Τούμπα την Τρίπολη 70-30. Το ίδιο και οι δύο βοηθοί του, ειδικά ο έταιρος καράφλας ονόματι Μαγιάνης από την εξωτική Άρτα.
Εντάξει, είναι αλήθεια πως η Τρίπολη αδικήθηκε στον τελικό, αλλά νομίζω πως θα έχουμε θέμα και μετά την κίνηση Γκαγκάτση η οποία χρεώνεται στον ΠΑΟΚ από την ΕΠΟ, χωρίς να είναι. Ο Σαββίδης δεν έχει μπλεχτεί και ο Γκαγκάτσης είναι κάτι που σχεδίαζε εδώ και καιρό. Και κακά τα ψέματα, ο Γκαγκάτσης μπροστά στον Σαρρή που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν οι ανακοινώσεις της ΕΠΟ είναι της ομοσπονδίας ή του Ολυμπιακού, είναι άγιος.
Θα δω και την διαιτησία του αγώνα με τον Ατρόμητο, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα έχει και πολλές απουσίες για να δω αν υπάρχει συνέχεια.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: