Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΠΑΟΚ… come back!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την επιστροφή ΠΑΟΚ στη μάχη της πρώτης θέσης των πλέι οφ και τον Γιώργο Γεωργιάδη που έδειξε ξανά πόσο... απλά μπορεί να κάνει τα πράγματα ένας προπονητής.
Ολοκληρωτικό come back για τον ΠΑΟΚ μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος κέρδισε τον Αστέρα και στην Τούμπα μετά την Τρίπολη και θεωρητικά τον έβγαλε νοκ άουτ από την «μάχη» για την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Δικέφαλος από το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται στην 1η θέση και με μια νίκη επί του Ατρομήτου την Τετάρτη στην Τούμπα σε συνδυασμό με ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΣ στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη εξασφαλίζει την πρωτιά ακόμα και με ήττα στο τελευταίο παιχνίδι της διαδικασίας στα Γιάννινα.
Αν καταφέρει ο ΠΑΣ να κερδίσει τον Αστέρα –με δεδομένο πάντα ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει τον Ατρόμητο την Τετάρτη καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα δεν θέλω να το σκέφτομαι- η ομάδα του Γεωργιάδη θα χρειαστεί μια ισοπαλία στην Ήπειρο στις 2 Ιουνίου για να σφραγίσει την συμμετοχή της στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα χωρίς να παίξει το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε στην Τρίπολη. Για την ακρίβεια τα δυο παιχνίδι ήταν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Ο Αστέρας στην Τρίπολη είχε μια άνεση που την πλήρωσε ακριβά και στην Τούμπα εμφανίστηκε αποφασισμένος να παίξει το τελευταίο του χαρτί.
Στην διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Τσιώλη έδειξε ότι όσα πέτυχε φέτος μόνο τυχαία δεν είναι. Καλά οργανωμένη, σωστά γυμνασμένη, πειθαρχημένη προσπάθησε να πάρει ρεβάνς στην Τούμπα για την ήττα στην Τρίπολη αλλά δεν ήταν εύκολο.
Για δεύτερη συνεχόμενο παιχνίδι ο Γιώργος Γεωργιάδης έδειξε πόσο απλά μπορεί να κάνει τα πράγματα ένας προπονητής. Ετοίμασε την ομάδα του να αντιμετωπίσει με άνετο και φυσικό τρόπο την ορμή που θα είχε ο Αστέρας στο παιχνίδι του και πέτυχε τον στόχο του. Αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ δεν ήταν να παίξει καλό ποδόσφαιρο αλλά να πάρει το αποτέλεσμα.
Και το κατάφερε κυρίως χάρη στην τακτική που ακολούθησε. Παρά τις αναγκαστικές αλλαγές που επιχείρησε ο Γεωργιάδης η ομάδα έδειξε αρκετά κοντρολαρισμένη και περίμενε την ευκαιρία να σκοράρει μια φορά για να κερδίσει, όπως κι έγινε.
Αν κάπου ο ΠΑΟΚ υστέρησε ήταν στα χαφ. Λάζαρ και Κάτσε έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα, ανασταλτικά δεν αντιμετώπισαν προβλήματα αλλά δεν κατάφεραν –κυρίως λόγω της ασφυκτικής πίεσης που άσκησαν οι αντίπαλοι στην μεσαία γραμμή- να προωθήσουν το παιχνίδι. Πολλές λάθος μπαλιές είχαν ως αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να βρίσκεται σε θέση άμυνας κάτι που προφανώς είχε προβλέψει η τεχνική ηγεσία και η ομάδα έδειξε αντανακλαστικά.
Υ. Γ. 1 Τι να πω για τον Κάκο; Ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής κι έγινε. Θέλει να είναι στην επικαιρότητα. Ζει για να ασχολούνται μαζί του. Θέλει να ακούει τα… Γαλλικά του. Και η Τούμπα είναι η αρένα που δίνει τα ρέστα του. Να προσέξει μόνο γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε γελωτοποιό κάποια στιγμή. Σε διασκεδαστή του κόσμου. Επί της ουσίας δεν αδίκησε τον ΠΑΟΚ. Κατάφερε να εκνευρίσει τους φιλάθλους με αστείες αποφάσεις αλλά δεν αδίκησε τον Δικέφαλο. Δικαιολογημένα απέβαλε τον Κάτσε.
Υ. Γ. 2 Η αντίδραση του Βούκιτς (όσο είχε δυνάμεις ήταν εξαιρετικός) είναι ασθένεια προερχόμενη από το παρελθόν. Απλά ξέσπασε ο Παρτιζάνος την Κυριακή.
Υ. Γ. 3 Ο Ολίσε είναι αναμφισβήτητα ποιοτικός παίκτης αλλά προσβεβλημένος κι αυτός από τις ασθένειες που κυοφορούσε ο ΠΑΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα. Αν ξεκαθαρίσει το τοπίο και μείνει τελικά στην ομάδα θα αποτελέσει ένα μεγάλο όπλο για τη νέα περίοδο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: