Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

«Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου…»

Ανέλπιστη, αλλά πανάξια χαρακτήρισε ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, την άνοδο που εξασφάλισε η ομάδα του στη μεγάλη κατηγορία μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου…»
Περήφανος για το κατόρθωμα της ανόδου του Απόλλωνα Σμύρνης στη μεγάλη κατηγορία δήλωσε ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Σταμάτης Βελλής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει οικονομικά την ομάδα και την επόμενη σεζόν, αλλά πάντα χωρίς μεγάλα ανοίγματα, προκειμένου να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Αναλυτικά, ο Σταμάτης Βελλής μίλησε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:
-τη μεταμόρφωση του Απόλλωνα επί των ημερών του: «Τον Απόλλωνα τον παρέλαβα στην τελευταία θέση της Δ’ Εθνικής, ένα σκαλί πριν τοπικό δηλαδή, πριν πέντε χρόνια και τώρα η ομάδα επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 13 χρόνια. Ούτε από το μυαλό μου περνούσε ότι θα ανεβαίναμε απευθείας και μάλιστα σαν πρωταθλητές. Το καλοκαίρι είχα αποφασίσει να φύγω, αλλά μετά από μία προσπάθεια ανεπιτυχή να βρω διάδοχη κατάσταση και την πίεση των Απολλωνιστών έμεινα. Αργήσαμε να φτιάξουμε ομάδα και αρχικά είχαμε στόχο την παραμονή. Στην πορεία, αυτά τα παιδιά με τον προπονητή τους και τη δική μας βοήθεια απέδειξαν πως μπορούν να πετύχουν πολλά παραπάνω. Είπαμε μέσα στη σεζόν πως ήταν αμαρτία να αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση, ενισχύσαμε όσο μπορούσαμε την ομάδα και δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα».

-τον ανταγωνισμό στη Football League: «Υπήρχαν πολλές καλές ομάδες και κατακτήσαμε αυτούς τους βαθμούς με αίμα, καθαρά μέσα στο γήπεδο, χρησιμοποιώντας μόνο έναν ξένο στην ενδεκάδα μας. Εμείς βασιστήκαμε 99,9% σε Έλληνες παίκτες και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό που καταφέραμε. Παραδείγματα αποτελούν ομάδες όπως η Καλλονή και ο Παναιτωλικός».

-τις σκέψεις που είχε κάνει να αποχωρήσει: «Πάντα έλεγα στον κόσμο του Απόλλωνα ότι κάθε χρόνο αναλαμβάνω για μια χρονιά. Δεν έχω υποσχεθεί πως θα είμαι εδώ για πάντα. Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι δυσβάσταχτες. Αγαπώ τον Απόλλωνα, αλλά τα χρήματα είναι πολλά και δεν θα συνέχιζα στη Football League. Επειδή στη Σούπερ Λίγκα τα έσοδα είναι αυξημένα, είναι δυνατό να παραμείνεις στην κατηγορία αξιοπρεπώς χωρίς να έχεις μεγάλα ανοίγματα. Γιατί είδαμε τι έκαναν τα μεγάλα ανοίγματα σε ομάδες όπως η ΑΕΚ».

-τους στόχους στη Σούπερ Λίγκα: «Τη Σούπερ Λίγκα δεν την κατέχω, είμαστε τελείως άπειροι και έχουμε πάρα πολλές δυσκολίες. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις κάτι που δεν γνωρίζεις. Δεν μπορούμε να δώσουμε καμία υπόσχεση, πέραν ότι θα είμαστε απόλυτα εντάξει, ότι θα είμαστε η πιο τυπική ομάδα της κατηγορίας και ελπίζω να επανδρώσουμε την ομάδα έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουμε και να πετάξουμε το μεγάλο μας φετινό κατόρθωμα. Θα ήταν υπερφίαλο να πω ότι θα τους φάμε όλους και θα πάμε ψηλά».

-την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει για την επόμενη σεζόν: «Θέλω να το πω ξεκάθαρα στον κόσμο, γιατί δεν θέλω να έχουν προσδοκίες πως θα κάνουμε τις μεγάλες μεταγραφές. Θέλουμε να δούμε τα έσοδα και τα έξοδα για να φτιάξουμε τον προϋπολογισμό μας. Αυτή τη στιγμή ο Απόλλωνας δεν έχει ούτε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή κι έτσι θέλουμε να παραμείνει. Για μένα είναι απαράδεκτο ομάδες να παίρνουν παίκτες ενώ χρωστούν σε περσινούς και προπέρσινους. Αυτό μόνο η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα μπορούν να το καταφέρουν. Νομίζουν πως έτσι κάνουν καλό, αλλά δεν κάνουν. Έτσι γινόμαστε Ελλάδα, όπως δηλαδή έχει καταντήσει η χώρα μας. Εγώ αυτή τη φιλοσοφία δεν την πρεσβεύω».

-την αξιοπιστία στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Πρέπει να βάλουμε το ποδόσφαιρο πάνω από την ομάδα μας, που το κάνουν ελάχιστοι και είναι δύσκολο. Η αναξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα οφείλεται όχι στους ποδοσφαιριστές, αλλά σε μας τους παράγοντες. Αν εκεί δεν αλλάξουμε κάτι και δεν δείξουμε ότι θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα θεσμικά, έστω κι αν δεν μας βολεύουν σαν ομάδες, δεν θα γίνει τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: