Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Υπέρβαση διαρκείας για τον ΠΑΟΚ!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης

Υπέρβαση διαρκείας για τον ΠΑΟΚ
Αγχώθηκε πολύ, αλλά τα κατάφερε. Νίκησε ξανά τον Αστέρα, αλλά για να το πετύχει είχε νικήσει πρώτα τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια περίεργη ομάδα. Πάντα ήταν. Εβρισκε μονίμως κάτι να τον ενοχλεί. Αυτό τώρα το έβαλε στην άκρη. Εβαλε τα πράγματα στη θέση τους και έγινε και πάλι το αφεντικό στα πλεϊ οφ. Θεωρητικά τα πιο ευκολα της ιστορίας απόντων ΠΑΟ και ΑΕΚ, αλλά οι Θεσσαλονικείς πάντα στα εύκολα είχαν το πρόβλημα. Την Τετάρτη μπορεί να τελειώσουν τη διαδικασία με μια ακόμη νίκη.

Φαβορί είναι. Ηταν από την αρχή, αλλά τέτοιοι τίτλοι τον πνίγουν τον ΠΑΟΚ. Η ιστορία μοιάζει να παίρνει καλό τέλος. Μπορεί ο ΠΑΣ να το κυνήγησε το θαύμα, ο Ατρόμητος να παραμένει στο κόλπο και ο Αστέρας να ξέρει θεωρητικά τον τρόπο (δεν το απέδειξε όμως και στην πράξη), αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Είναι καλύτερος και έχει πάντα πιο βαριά φανέλα. Είναι θέμα ψυχραιμίας να βγει πρώτος σε αυτό τον όμιλο των πλεϊ οφ. Με τον Ατρόμητο, όσο και αν την τελευταία διετία έχει κακή παράδοση, ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι.

Και σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την ηρεμία για την ηρεμία του. Το τι θα γίνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια άλλη ιστορία. Δεν χρειάζεται να κάνει όνειρα για το σεντόνι. Οφείλει να το σφραγίσει μαθηματικά πρώτα και μετά να σκεφτεί αν μπορεί τη μεγάλη υπέρβαση. Τα προγνωστικά είναι εις βάρος του όσον αφορά την ευρωπαϊκή διαδικασία. Θα είναι στους αδύνατους του τρίτου γύρου. Αντίπαλοι όπως η Λιόν, Μέταλιστ, Ζενίτ, Αϊντχόβεν και Φενέρμπαχτσε είναι φαβορί απέναντί του. Ναι, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως θέλουμε να είναι. Τα χρονικά περιθώρια ώστε ο ΠΑΟΚ να είναι πανέτοιμος για τα πρώτα ματς είναι μάλλον μικρά.

Ως τα τέλη Ιουλίου και το πρώτο αγώνα είναι δεν είναι δυο μήνες. Σε αυτό το διάστημα πρέπει να κάνουν διακοπές οι παίκτες, να έχει βρεθεί ο προπονητής, να έχουν γίνει μεταγραφές και κυρίως να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε ο ΠΑΟΚ να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση. Μην ξεχνάμε ότι εκτός των άλλων πρέπει να ξεπεράσει και το μειονέκτημα να παίξει τα τρια πρώτα ευρωπαϊκά του ματς ως γηπεδούχος κεκλεισμένων των θυρών...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: