Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις!!

Σε δίμηνη παράταση ως τις 30 Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία, κανονικά, λήγει στις 30 Ιουνίου, προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω της χαρτούρας…

Παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις
Στουρνάρα, πέσαμε έξω! Εκτός σχεδιασμού γι’ άλλη μία φορά πέφτει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ταλαιπωρώντας 6 εκατομμύρια φορολογούμενους και εφοριακούς. Εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, η οποία, κανονικά, εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Το αλαλούμ των «εγκεφάλων» που αντί να καταπολεμούν την Γραφειοκρατία κάνουν ό,τι μπορούν για να την μεγεθύνουν, εντείνει τον εκνευρισμό εκατομμυρίων πολιτών.

Δεν φθάνει που βιώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά βρίσκονται και αντιμέτωποι με τις χρόνιες παθογένειες της εκτελεστικής εξουσίας που κατά τα άλλα, τρομάρα της, θέλει να μεταρρυθμίσει το Δημόσιο τομέα, όταν δεν μπορεί να βελτιώσει τις δικές της επιδόσεις.

Στην αρχή η περίφημη ηλεκτρονική πύλη του TAXIS NET, μέσω της οποίας γίνεται η υποβολή των δηλώσεων, δυσλειτουργούσε. Και όταν τα τεχνικά προβλήματα ξεπεράστηκαν, οι αρμόδιοι συνειδητοποίησαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ότι οι ημερομηνίες που ανακοίνωσαν δεν «βγαίνουν».

Και πώς να «βγουν», αφού οι ίδιοι είναι που ζητούν από τους φορολογούμενους να συγκεντρώσουν αναρίθμητα δικαιολογητικά, που, όμως, δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Ενδεικτικά αναφέρονται : Κλειδάριθμοι, ΑΜΚΑ, λογαριασμοί ΔΕΗ, αλλά και βεβαιώσεις αποδοχών και τόκων που πρέπει να μαζέψουν ο υπόχρεοι, πριν καν συμπληρώσουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, επανέλαβε ότι μόνον οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει τόκους άνω των 250 ευρώ υποχρεούται να δηλώσουν υποχρεωτικά τους τόκους στον κωδικό 659-660 του Ε1.

Αναφορικά με τον νέο χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο παράτασης έως τα μέσα ή τα τέλη Αυγούστου, αφού πρώτα εκτιμηθεί -όπως είπε- ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου. Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: