Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Δυσαρέσκεια FIA για Mercedes και Pirelli!!

Το ενδεχόμενο κυρώσεων αφήνει ανοικτό η FIA μετά την αποκάλυψη πως η Mercedes έκανε «μυστικές» δοκιμές ελαστικών με την Pirelli στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα.

Δυσαρέσκεια FIA για Mercedes και Pirelli
Κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζει η Mercedes μετά την αποκάλυψη πως έκανε «μυστικές» δοκιμές ελαστικών με την Pirelli στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα.

Το ζήτημα θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή της FIA, που με ανακοίνωσή της δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που ενέργησαν τόσο η γερμανική ομάδα, όσο και ο προμηθευτής ελαστικών του πρωταθλήματος. Όπως τονίζεται, έπρεπε για λόγους ισονομίας να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλες ομάδες εφόσον το επιθυμούσαν να κάνουν σχετικές δοκιμές με τα ελαστικά.

Ήδη η Ferrari και η Red Bull έχουν προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κυρώσεις, που πάντως δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα του Grand Prix του Μονακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIA:

«Στις αρχές του Μαΐου, η Pirelli ζήτησε από τη FIA αν ήταν δυνατό να κάνει κάποιες δοκιμές ελαστικών με ομάδα, χρησιμοποιώντας μονοθέσιο της τρέχουσας περιόδου. Στο συμβόλαιο με την Pirelli ως αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών προβλέπεται η δυνατότητα δοκιμών 100χλμ. με μία ομάδα, με την προϋπόθεση πως κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να πράξει αναλόγως.

Η Pirelli και η Mercedes συμβουλεύτηκαν από τη FIA πως αυτές οι δοκιμές θα επιτρέπονταν αν γίνονταν από την Pirelli κι όχι την ομάδα που παρέχει το μονοθέσιο ή τον οδηγό, αλλά και ότι τέτοιες δοκιμές θα επιτρέπονταν μόνο αν κάθε ομάδα είχε την ίδια δυνατότητα δοκιμών για τη διασφάλιση της αθλητικής ισονομίας.

Μετά από αυτή την ενημέρωση, η FIA δεν έλαβε καμία ενημέρωση για πιθανή δοκιμή από την Pirelli ή τη Mercedes. Επιπλέον η FIA δεν έλαβε καμία επιβεβαίωση πως δόθηκε σε όλες τις ομάδες η δυνατότητα να λάβουν μέρος στη δοκιμή.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες η FIA μπορεί να φέρει το συγκεκριμένο ζήτημα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Το όργανο αυτό έχει τη δυνατότητα να επιβάλει ποινές που θα υπερισχύει πιθανών ποινών που θα μπορούσαν να επιβάλουν αγωνοδίκες
».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: