Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Έτσι την πάτησε ο Σκόρδας!

Γιατί ο Λάμπρος Σκόρδας έχασε την αναμέτρηση των εκλογών; Τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα ο Δημήτρης Ηλιάδης και τι η ΚΜΑ; Ο Παντελής Ζουμπούλης εξηγεί στον sportdog!
Η νίκη του Δημήτρη Ηλιάδη στις εκλογές της ΠΑΕ Αρης δεν συνιστά έκπληξη. Το αντίθετο. Αναμενόμενη ήταν. Αν θέλετε, ήταν αναμενόμενη και η άνεση με την οποία επικράτησε του Λάμπρου Σκόρδα.
Ο Δημήτρης Ηλιάδης πήρε "καθαρή εντολή" από τον κόσμο να οδηγήσει τον Άρη στην επόμενη μέρα, που κάθε άλλο παρά ρόδινη είναι. Το γνωρίζει αυτό ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, ξέρει που μπαίνει. Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία του Σκόρδα για δύο, βασικά, λόγους:
Πρώτον, επειδή το πλάνο που ανέπτυξε στη Γ.Σ. της "ΚΜΑ" ήταν πιο στοιχειοθετημένο και συγκροτημένο έναντι αυτό του "αντιπάλου" του. Δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα πράγματα, με εισροή κεφαλαίων, κάτι που δεν μπόρεσε να εγγυηθεί ο Σκόρδας. Όπως ότι θα αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ μέχρι να υπαχθεί στο "99" και έχει εξασφαλισμένες χορηγίες ύψους 1.4 εκατ. ευρώ.
Δεύτερον, ο Σκόρδας είναι γνωστό ότι έχει αντιπάθειες και συμπάθειες στον Άρη (περισσότερες οι αντιπάθειες). Παρότι κέρδισε, είναι αλήθεια, αρκετούς πόντους με τη συμβολή του στη σωτηρία της ομάδας, τους απώλεσε με τη στρατηγική που ακολούθησε στον προεκλογικό του αγώνα. Ηταν λανθασμένη σε όλα τα επίπεδα και του στοίχισε, παρότι δήλωσε ότι διαθέτει το know how. Επιπλέον, τον έβλαψε πολύ η συμπεριφορά και το ύφος με το οποίο τον υποστήριξαν οι άνθρωποι γύρω του. Αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές τιμωρούνται, πλέον.
Στο δια ταύτα τώρα: Ο Δημήτρης Ηλιάδης πήρε "καθαρή εντολή" από τον κόσμο, αλλά πήρε και την "καυτή πατάτα" στα χέρια του γνωρίζοντας ότι θα κριθεί αυστηρά. Χωρίς να του δίνεται πίστωση χρόνου. Από σήμερα κιόλας καλείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Το "μέτωπο" με την ΕΠΟ και η υπόθεση του "99" απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς. Και …ρευστό, προπάντων. Εχουμε τη βεβαιότητα ότι θα συνεργαστεί αρμονικά με τους νομικούς που χειρίζονται τα δύο συγκεκριμένα, "καυτά", ζητήματα από την αρχή της σεζόν (Γρόλλιος, Αργυριάδης, Τσομίδης, Χριστοφορίδης) και θα κυλήσουν όλα ομαλά για τον Αρη.
Παράλληλα, πρέπει να "τρέξει" και το αγωνιστικό. Αφού προσδιορίσει το μπάτζετ της νέας σεζόν μαζί με τον στόχο, και με δεδομένο ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας (ο Αρης του οφείλει ένα "ευχαριστώ"), ο κ. Ηλιάδης καλείται να επιλέξει το νέο προπονητή και μαζί να στελεχώσουν το ρόστερ.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές, ήταν μια ελπιδοφόρα νότα η προσέλευση περίπου 2.500 ανθρώπων στις κάλπες. Μικρό νούμερο, βεβαίως, για τη δυναμική του Αρη, αλλά αν λάβουμε υπόψη την απογοητευτική συμμετοχή του τελευταίου διαστήματος, το νούμερο είναι σχετικά ικανοποιητικό.
Οσο δύσκολο είναι το έργο του κ. Ηλιάδη στην ΠΑΕ, άλλο τόσο είναι κι αυτό της "ΚΜΑ" για τον φορέα, αφού πρέπει πρώτα να φτιάξει τα …του οίκου της, ώστε να σταθεί δίπλα και απέναντι στην ΠΑΕ. Με την έννοια που προστάζει ο ρόλος της.
ΥΓ: Είναι θετικό και επιβεβλημένο να υπάρξει "αντιπολίτευση". Αρκεί να είναι γόνιμη και όχι στείρα, προκειμένου να επισημαίνει τα όποια λάθη γίνουν από τη νέα διοίκηση και να τη βοηθήσει να βελτιωθεί. Ποιος, όμως, από αυτούς που βρίσκονται στην παραγοντική "σκηνή" του Άρη μπορεί να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: