Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Καραγκούνης: «Ο κόσμος θα λατρέψει τον Πέτριτς»!

Ο Γιώργος Καραγκούνης σκιαγραφεί αποκλειστικά στο gazzetta.gr το αγωνιστικό προφίλ του Μλάντεν Πέτριτς, πιστεύοντας ότι ο Κροάτης στράικερ θα κάνει θραύση!
Είναι ο άνθρωπος... κινητή-ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και του Παναθηναϊκού, τον οποίο βοηθά ακόμη και αν δεν αγωνίζεται με την φανέλα του «τριφυλλιού»! Εξάλλου, ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ένας από τους ανθρώπους που με τα λόγια του, έπεισε τον Μλάντεν Πέτριτς να πει το «ναι» και να έρθει στην Ελλάδα. Οι δυο τους αγωνίστηκαν μαζί στη Φούλαμ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, διατηρούν πολύ καλή σχέση και ο Κροάτης στράικερ συμβουλεύτηκε τον αρχηγό της Εθνικής, πριν πάρει την τελική του απόφαση.
Ο «τυπάρας», ο οποίος διαπρέπει και φέτος με την φανέλα της Φούλαμ στη Πρέμιερ Λιγκ, αναλύει αποκλειστικά για το gazzetta.gr το αγωνιστικό προφίλ αλλά και τον χαρακτήρα του Πέτριτς. Μάλιστα, δεν διστάζει να ξεκαθαρίσει πως όταν ο 33χρονος φορ βρει ρυθμό θα κάνει την διαφορά και θα... τρελάνει κόσμο!
-Γνωρίζεις πολύ καλά τον Πέτριτς και μπορείς να μας τον περιγράψεις καλύτερα από τον καθένα...
« Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πιστεύω θα κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα δούμε ωραία πράγματα από εκείνον και ειδικά οι φίλοι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Θα τον λατρέψουν. Αν κάνει αυτά που τον έχω δει να κάνει και όταν βρει ρυθμό, θα βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, πολύ ποιοτικός. Δεν εκτελεί μόνο αλλά βοηθά και στην δημιουργία φάσεων. Μπορεί να πασάρει, να «φτιάξει» φάσεις, έχει και αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι του».
-Το αριστερό του πόδι είναι τόσο «φαρμακερό», όσο βλέπουμε στα διάφορα βίντεο;
«Έχει φοβερό σουτ. Μπορεί να πάει την μπάλα όπου εκείνος θέλει. Αν την φέρει στο αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα πάει προς τα μέσα! Γκολ, δοκάρι, θα απειλήσει σίγουρα. Είναι εξαιρετικός και στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ.».
-Τον έζησες στα αποδυτήρια της Φούλαμ. Πως είναι ως χαρακτήρας;
«Είναι πολύ καλό παιδί. Μιλούσαμε αρκετά, η γυναίκα του είναι από την Ελλάδα, όπως ξέρετε. Έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα και θα βοηθήσει αρκετά και τα νέα παιδιά. Είναι παίκτης ομάδας, κάνει τα πάντα για το καλό του συνόλου. Από τον Παναθηναϊκό λείπουν ηγετικές φυσιογνωμίες και ο Μλάντεν θα δώσει σίγουρα εμπειρία και ηγετικά στοιχεία που λείπουν από το ρόστερ».
-Τι του είπες πριν συμφωνήσει;
«Του είπα να μην διστάσει να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα και πως θα τον αγαπήσει ο κόσμος. Είχαμε μιλήσει αρκετά και πέρυσι για την Ελλάδα, για το ποδόσφαιρο μας».
-Πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό, να φέρνει έναν παίκτη σαν τον Πέτριτς και μάλιστα αυτή την εποχή;
«Δεν το συζητάμε αυτό. Είναι πολυτέλεια για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος, να έρχεται ένας παίκτης με την ποιότητα του Πέτριτς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα ταίριαζε περισσότερο σε άλλες εποχές του Παναθηναϊκού. Θα βοηθήσει αρκετά όταν βρει ρυθμό, γιατί είχε ένα διάστημα απουσίας. Όταν είναι στην κατάσταση που πρέπει θα κάνει την διαφορά»!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: