Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Φοβερό! Πώς πήρε το όνομά του ο "Τάφος του Ινδού";

"Σκυλίσια Μέρα" με τα ...γενέθλια του "Τάφου του Ινδού" στη Λεωφόρο. Αλήθεια, πόσων χρόνων γίνεται σήμερα το κλειστό του Παναθηναϊκού και πώς πήρε αυτή την ονομασία;
Ιστορική μέρα σήμερα για τον Παναθηναϊκό, αφού στις 8 Ιανουαρίου 1961 εγκαινιάστηκε το κλειστό γήπεδο 1.500 θέσεων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήταν το πρώτο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Ο πρώτος αγώνας που έγινε εκεί ήταν με τις ομάδες μπάσκετ εφήβων Παναθηναϊκού Μίλωνα. Με το γήπεδο, μάλιστα, να στάζει λόγω της βροχής κατά τη διάρκεια του αγώνα!
Με την ομάδα αγωνιζόταν και ο Τάσος Στεφάνου, μετέπειτα γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος λίγους μήνες μετά βλέποντας στην ταινία "Τάφος του Ινδού" στον κινηματογράφο "Αρζεντίνα" τον Ινδό να κατεβαίνει τα σκαλιά του τάφου, θα αναφωνούσε ..."ρε, αυτό είναι σαν το γήπεδό μας…", βαφτίζοντας έτσι το κλειστό γήπεδο.
Στον Τάφο του Ινδού η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κατέκτησε 14 πρωταθλήματα Ελλάδας από το 1961 έως το 1984. Διακρίσεις είχαν και οι ομάδες ανδρικού και γυναικείου βόλεϊ.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: