Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

«Η ταχύτητα του Σουμάχερ δεν είναι το πιο σημαντικό στην έρευνα»

Πολύτιμες πληροφορίες έδωσε το βίντεο από την κάμερα που ήταν προσαρμοσμένη στο κράνος του Μίκαελ Σουμάχερ σύμφωνα με τις Αρχές. «Δεν γνωρίζουμε την ταχύτητα του. Βρέθηκε εννιά μέτρα εκτός πίστας».

«Η ταχύτητα του Σουμάχερ δεν είναι το πιο σημαντικό στην έρευνα»
Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο επικεφαλής της έρευνας που εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ο επικεφαλής ενημέρωσε πως έχουν στη διάθεσή τους το βίντεο από την κάμερα που ήταν προσαρμοσμένη στο κράνος του Σουμάχερ κατά τη διάρκεια του ατυχήματος του και από εκεί συνεχίζουν να συλλέγουν πολύτιμες πληροφορίες.

Αποκάλυψαν πως δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν την ταχύτητα με την οποία έτρεχε, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν είναι το πιο σημαντικό στην έρευνα. Από το βίντεο, αλλά και από την γρατζουνιά που υπήρχε στο πέδιλο επιβεβαιώνεται ότι προσέκρουσε σε βράχο.

«Είχαμε μαρτυρίες από τους ανθρώπους που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και από ανθρώπους που έκαναν σκι και ήταν παρόντες στο περιστατικό. Εξετάσαμε το κράνος και τα πέδιλα, όπως και το βίντεο από την κάμερα που ήταν προσαρμοσμένη στο κράνος του κ. Σουμάχερ. Το βίντεο διαρκεί περίπου δύο λεπτά και δεν δείχνει όλο το περιστατικό.

Είναι εξαιρετικός σκιέρ και δεν ξεπέρασε την ταχύτητα που πρέπει να πηγαίνει κάποιος. Όμως ένα από τα πέδιλά του χτύπησε σε βράχο που εξείχε και είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του και τον τραυματισμό του. Βρέθηκε εννιά μέτρα εκτός πίστας.

Η περιοχή που ήταν εκτός πίστας ήταν σωστά σηματοδοτημένη στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαριμπέλ.

Εξετάσαμε το βίντεο το οποίο μας επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας. Ξέρουμε τη διαδρομή που ακολούθησε και θα εξεταστεί από ειδικούς τεχνικούς. Είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε την ταχύτητα.

Βρισκόταν στην αριστερή πλευρά, στην περιοχή που είχε περισσότερο κλίση. Εξαιτίας αυτής της κλίσης προσπάθησε να μειώσει την ταχύτητα του, την οποία δεν μπορούμε να υπολογίσουμε σε χιλιόμετρα και δεν είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που εξετάζουμε.

Το σημαντικό είναι ότι έχουμε το βίντεο και ότι θα εξεταστεί από τους καλύτερους. Η κάμερα με το βίντεο μάς δόθηκε αργότερα. Η σύζυγός του κ. Σουμάχερ είναι πολύ συνεργάσιμη
». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: