Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο εμφύλιος οδηγεί στην διάλυση εκτός αν…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον εμφύλιο που μαίνεται στον Άρη και αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή του κακού, όχι φέτος, αλλά εδώ και χρόνια
Στο προηγούμενο σημείωμά μου έγραψα για το φως που περιμέναμε να δούμε ανήμερα των Φώτων. Όχι μόνο δεν είδαμε, φως, αλλά το σκοτάδι είναι ακόμα πιο βαθύ από ποτέ.
Αντί να χρησιμοποιήσουμε τα… σπίρτα που έχουμε για να δούμε λίγο φως, τα χρησιμοποιούμε για να ανάψουμε νέες φωτιές εμφύλιου σπαραγμού. Προηγουμένως έχουμε ρίξει και το απαραίτητο λάδι.
Όμως ο εμφύλιος δεν ξέσπασε φέτος στον ΑΡΗ. Ο εμφύλιος σιγόβραζε από την πρώτη χρονιά της διοίκησης Αθανασιάδη. Τότε όμως με την ομάδα εκεί που βρίσκονταν που θα μπορούσε να βασιστεί κανείς για να… πολεμήσει.
Είχαμε βέβαια τις προεκλογικές μάχες, αλλά αυτές κόπασαν με 12500 διαρκείας και μεταγραφές τύπου Αμπρέου, την έλευση του Κούπερ ή την πορεία στην Ευρώπη. Δεν υπήρχε έδαφος για ανάπτυξη των… στρατευμάτων.
Δειλά, δειλά ο εμφύλιος ξεκίνησε με Κάμπορα και συνεχίστηκε μέσω… ραδιοφώνων. Ο ΑΡΗΣ είχε δυο δικά του ραδιόφωνα που κατάφεραν να μαλώνουν μεταξύ τους και να εύχεται ο ένας για τον άλλο να κλείσει. Λάθος και επί προσωπικού η συμμετοχή στον… εμφύλιο. Το πλήρωσα και συνεχίζω σε ένα βαθμό να το πληρώνω.
 Διάλεξα πλευρά για το… καλό του ΑΡΗ. Εγώ είχα μικρόφωνο και… blog και οι θέσεις μου ( μετά το πόρισμα τουλάχιστον στα… οικονομικά δικαιώθηκαν σχεδόν σε όλα αλλά τι να το κάνεις;) ήταν επώνυμες, αλλά σε ποσοστό σχεδόν 100% ΟΛΟΣ ο κόσμος… διάλεξε πλευρά. Και συμμετείχε και συμμετέχει στον εμφύλιο. Όταν η ομάδα ήταν πολύ καλή, της στέρησε στόχους  υψηλούς, όταν ήταν καλή την έκανε λιγότερο καλή, πέρσι σώθηκε στο τέλος, αλλά φέτος ο εμφύλιος φέρνει την διάλυση.
Κάποιοι λίγοι θέλω να πιστεύω ότι έχουμε καταλάβει τα όποια λάθη μας και πλέον η… πλευρά μας είναι ο ΑΡΗΣ ανεξαρτήτως προσώπων. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου όμως παραμένει σε… πλευρά. Βέβαια σε αυτό το διάστημα αρκετοί… άλλαξαν συμμάχους. Τα… στρατεύματα είχαν μετατοπίσεις και οι… τοποθετήσεις πλέον στα ΜΜΕ διαφοροποιούνται ανάλογα με το ποιος είναι διοίκηση. Υπάρχουν βέβαια και οι ψεύτες, οι λασπολόγοι οι ανώνυμοι-επώνυμοι bloggers.
 Τα σημείωσα και στο προηγούμενο blog (http://www.gazzetta.gr/football/article/575016/na-dei-epiteloys-fos) και δε νομίζω ότι χρειάζεται επανάληψη.
Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ένας άνθρωπος που είναι ξεκάθαρο ότι συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό και είχα σημειώσει ότι σε μία κατάσταση που το μόνο που χρειάζεται είναι ενότητα και συσπείρωση, αυτός διχάζει. Αυτό είναι και ο κύριος λόγος που όσο και αν προτρέπουμε άπαντες για ενότητα, αυτή δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Το μπινελίκι θα συνεχιστεί και αυτός θα απαντάει, ενώ ο οποιοσδήποτε άλλος δεν θα έριχνε λάδι στην φωτιά.
Από την στιγμή που ο επενδυτής εξακολουθεί απλά να κάνει βόλτες με το τζετ του πάνω από την Θεσσαλονίκη και δεν προσγειώνεται μαζί με τα λεφτουδάκια του, η μόνη λύση… σωτηρίας είναι να στηριχθούν ο Σούλης Παπαδόπουλος και οι παίκτες του.
Γιουχάροντας τον Διούδη και τον Παπαδόπουλο δεν προσφέρεις το παραμικρό. Αυτά τα έγραφα και πριν χρόνια με τον Ντελόρτε, όταν όσοι τον γιούχαραν τώρα γράφουν ότι κακώς γιουχάρονται οι παίκτες.
Με αυτούς τους παίκτες θα παλέψει ο ΑΡΗΣ ως το τέλος. Υπάρχουν 16 παιχνίδια με πρώτο αυτό κόντρα στην Καλλονή. Μαθηματικά οφείλει να συνεχίζει να παλεύει ως το τέλος. Αν τότε υπάρξει σωτηρία έχει καλώς, αλλά τα σενάρια διάλυσης μπορούν να περιμένουν και μακάρι να μην έρθουν ποτέ προς απογοήτευση όλων όσων πρώτα είναι αντιΑΡΗΣ -και αυτό είναι κατανοητό λόγω… παιδικών και όχι μόνο τραυμάτων- και στην συνέχεια λένε ότι υποστηρίζουν και κάποια άλλη ομάδα, ένα άλλο σύλλογο που ακόμα και με τον ΑΡΗ στην Γ΄Εθνική δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να πάρει τον τίτλο (γιατί δεν έχει τους τίτλους) του μεγαλύτερου συλλόγου στην Μακεδονία.
Έτσι είναι όμως μεγάλα καράβια, μεγάλες φορτούνες, απλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μπερδευτεί με τους καπετάνιους και τους μούτσους-διαχειριστές της αρειανής ιδέας !
ΥΓ1 Πιστεύω ότι Μπουγαίδης και Βλάχος μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στονν ΑΡΗ, όμω ςθεωρώ ότι περισσότερο από όλους θα βοηθήσει ο Παπαστεριανός που πρέπει πάση θυσία να παίξει με Καλλονή. Τον Κουσίδη δεν τον ξέρω, ενώ θεωρώ ότι ο Διούδης είναι πολύ καλύτερος τερματοφύλακας από τον Γουναρίδη. Στο χέρι ή μάλλον στα χέρια του τελευταίου είναι να αποδείξει το αντίθετο. Έτσι κι αλλιώς δεν θέλω την θέση του προπονητή τερματοφυλάκων καθώς ο Ηλιάδης "καθάρισε" τον Κάντα γιατί είχε την...απαίτηση να πληρώνεται και ο Σκόρδας τον... Αιβαλιώτη γιατί ήταν λένε... παοκτσής. Ενημερωτικά και οι δυο είναι από τους κορυφαίους γυμναστές τερματοφυλάκων και τώρα την εκγύμνασή τους έχει ο προπονητής τερματοφυλάκων της Κ20. Για να καταλαβαίνουμε πως ο κάθε... Διούδης έχει πτώση φέτος ή άνοδο πέρσι στην απόδοσή του.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: