Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πιο επικίνδυνο το πληγωμένο θηρίο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος ασχολείται στο blog του στο gazzetta με Τσάμπιονς Λιγκ και…με ένα κουίζ για τον Μάξι Λόπεζ! Διαβλέπω ένα…ενθουσιασμό ενόψει των αγώνων του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, λόγω της κατά κοινή ομολογία μέτριας πορείας της στις λεγόμενες εσωτερικές διοργανώσεις, στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Αγγλίας.
Και πράγματι δεν είναι και το πιο…συνηθισμένο πράγμα να βλέπεις μία ομάδα που επί μία 8ετία στην Πρέμιερ Λιγκ τερματίζει πρώτη η, δεύτερη, να βρίσκεται τώρα στην 7η θέση της βαθμολογίας και νοκ άουτ από τον πρώτο κιόλας αγώνα του κυπέλλου. Μάλιστα, μπορεί να έχει ακόμη πάρα πολλά παιχνίδια η Πρέμιερ Λιγκ (18 για την ακρίβεια), αλλά θεωρητικά τουλάχιστον ο πιο εφικτός στόχος της είναι απλά η 4η θέση, ώστε να παίξει προκριματικά το καλοκαίρι για να βγει και του χρόνου κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτή την στιγμή η Γιουνάϊτεντ απέχει 9-10-11 πόντους από την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, δηλαδή τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο (Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ αντίστοιχα). Αντίθετα, δεν είναι πολύ μακριά από την 4η θέση (Λίβερπουλ), αφού η απόσταση είναι πέντε πόντοι. Βεβαίως, μεταξύ Λίβερπουλ και Γιουνάϊτεντ είναι δύο δυνατές ομάδες όπως η Έβερτον κι η Τότεναμ, άρα η Γιουνάϊτεντ πρέπει να περάσει τρεις ομάδες για να φτάσει έστω στην 4η θέση.
Όμως, ακριβώς όλο αυτό το σκηνικό, νομίζω ότι κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό τη Γιουνάϊτεντ! Διότι, τελικά ίσως το Τσάμπιονς Λιγκ να είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία της φετινής Γιουνάϊτεντ, στην πρώτη της σεζόν μετά Φέργκιουσον, για να κάνει κάτι πολύ δυνατό. Κι αν εμείς βλέπουμε αυτή την κλήρωση ως μία δυνατότητα για τον Ολυμπιακό να παλέψει για μία θέση στα προημιτελικά, φανταστείτε πως την βλέπει η Γιουνάϊτεντ, που τέλος πάντων, εκτός όλων των άλλων, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες με Μπάγερ Λέβερκουζεν (την δευτερότριτη ομάδα της Γερμανίας την τελευταία διετία), Σαχτάρ (που μόλις πέρσι είχε βγάλει έξω την Τσέλσι) και Ρεάλ Σοσιεδάδ (από ένα πρωτάθλημα όπως το ισπανικό).
Είναι θηρίο πληγωμένο η Γιουνάίτεντ κι αυτό ακριβώς μπορεί να την κάνει πιο επικίνδυνη και πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή μία Γιουνάϊτεντ στα πάνω της, θα μπορούσε ενδεχομένως να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό. Η φετινή Γιουνάϊτεντ, όμως, που φαίνεται πως της έχει απομείνει ως πιο μεγάλος στόχος το καλύτερο δυνατό στο Τσάμπιονς Λιγκ, μάλλον όχι…
Άσχετο, πραγματικά άσχετο όμως, κουϊζ: με ποια ομάδα μίλησε πριν μόλις λίγες ημέρες ο μάνατζερ του Μάξι Λόπεζ, του 30χρονου Αργεντίνου υψηλόσωμου (1μ87) σέντερ φορ της ιταλικής Κατάνια, που πέρασε, έστω με λιγοστές συμμετοχές, από Μπαρτσελόνα και Μίλαν;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: