Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Αφεντικό!!

Καμία όρεξη γι’ αστεία -στο ποιος θα περάσει στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας- δεν είχε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης με τον Αστέρα Τρίπολης, καθαρίζοντάς τον για πλάκα με 4-0.

Αφεντικό!
Μήνυμα ότι δε… χαρίζει κάστανα σε καμία διοργάνωση έστειλε ξανά ο Ολυμπιακός!

Έστω και με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν σοβαροί με τον Αστέρα Τρίπολης και με το 4-0 μετέτρεψαν σε διαδικαστική τη ρεβάνς για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα γκολ των Ντομίνγκες (17’, πεν.), Κάμπελ (35’), Μπονγκ (56’) και Ολαϊτάν (60’) υπέγραψαν την άνετη επικράτηση της ομάδας του Μίτσελ, που εκμεταλλεύτηκε άψογα και την αποβολή του Μπαράλες (44’) και προσέφερε ωραίο θέαμα στον κόσμο της.

Πώς έπαιξε

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις -δεδομένων των απουσιών και της πρόθεσης για rotation- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός επέλεξε να κρατήσει και τον Σαβιόλα στον πάγκο -εκεί όπου βρισκόταν για πρώτη φορά κι ο Πελέ. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το 4-4-1-1 του Ολυμπιακού διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω απ' τα δοκάρια ο Μέγιερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέβας, Σιόβας, Μανωλάς και Παπάζογλου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Εντινγκά-Μανιάτης, στα άκρα οι Βάις (αριστερά), Κάμπελ (δεξιά) κι ο Ντομίνγκες κινούνταν λίγο πίσω απ' τον προωθημένο Ολαϊτάν.

Το ματς

Αν ζητούσαν απ’ τον Μίτσελ να γράψει… εκ των προτέρων το σενάριο του παιχνιδιού, δύσκολα θα ‘χε γράψει κάτι πιο ιδανικό απ’ το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού. Χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 45 λεπτά για να δείξουν στον Αστέρα ποιος κάνει κουμάντο στην υπόθεση-πρόκριση. Αφού προειδοποίησαν λοιπόν με καλές ευκαιρίες των Ντομίνγκες και Βάις, στο 17’ είχαν ήδη εξαργυρώσει την ανωτερότητά τους.

Με πέναλτι που κέρδισε ο Σλοβάκος απ’ τον Τσαμπούρη κι εκτέλεσε εύστοχα ο Ντομίνγκες. Οι Πειραιώτες όμως δεν σταμάτησαν. Και κυρίως ο Χολέβας. Ο Γερμανός λοιπόν πρώτα βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να σταματήσει τη μόνη ευκαιρία του Αστέρα (κεφαλιά του Ουσέρο). Κι έπειτα… προκάλεσε το λάθος του Ερνάντες, που έφερε το ευκολότερο γκολ στην καριέρα του Κάμπελ. Αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη σκορ πρόκρισης. Κι ακόμα ευκολότερο έργο απ’ την ώρα που ο Μπαράλες αποβλήθηκε με δυο κίτρινες σε ισάριθμα λεπτά.

Έτσι, ο Μίτσελ μπορούσε να συνεχίσει απερίσπαστος το rotation. Και να το βλέπει ν’ αποδίδει ΚΑΙ αυτό, όταν ο Μπονγκ (που είχε αντικαταστήσει τον Σιόβα) κολάτσισε το γκολ που του σέρβιρε ο Μανιάτης. Θα ήταν… αγενέστατος, δε, και ο Ολαϊτάν, αν δεν έκανε το ίδιο στο νέο ολέθριο λάθος του Ερνάντεζ (έχασε την μπάλα απ’ τα χέρια) και δεν ξεχείλωνε ακόμα περισσότερο το σκορ. Τόσο πολύ, ώστε να επισπευστεί ακόμα περισσότερο και το ντεμπούτο του Πελέ.

Άλλωστε η παρουσία του Βραζιλιάνου (που έδειξε άνετος στις κινήσεις του, ζητούσε μπάλα και δεν έχανε ευκαιρία να δοκιμάσει το σεσημασμένο πόδι του) ήταν το μόνο που έμοιαζε να έχει ενδιαφέρον ως τη λήξη του αγώνα. Άντε και κάποιες ωραίες ατομικές ενέργειες ακόμα σαν του Ολαϊτάν. Που έφτιαξε μόνος -αλλά δεν πέτυχε τελικά- το δεύτερο προσωπικό του γκολ, που θα ‘κανε ακόμα πιο ενθαρρυντική την εμφάνισή του και ακόμα πιο εντυπωσιακή τη νίκη του Ολυμπιακού.


Στο Καραϊσκάκη ο Μοντέστο

Την ευκαιρία να δει απο κοντά την παλιά του ομάδα βρήκε ο Φρανσουά Μοντέστο. Ο Κορσικανός παίκτης βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι καλές σχέσεις που έχει ο Φρανσουά Μοντεστό με τον Ολυμπιακό, είναι γνωστές και ο παίκτης έχει εκφράσει στο παρελθόν το δέσιμό του με τον σύλλογο.

Ο αμυντικός της Μπαστιά πλέον, πήγε στο Φάληρο ώστε να παρακολουθήσει τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των «ερυθρολεύκων» και της ομάδας της Τρίπολης.

Στο περιθώριο του αγώνα ο Γάλλος δεν παρέλειψε να μιλήσει με τους παλιούς του συμπαίκτες, όπως με τον Αριέλ Ιμπαγάσα και τον Νταβίντ Φουστέρ.




Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Χολέβας, Σιόβας (46’ Μπονγκ), Μανωλάς, Παπάζογλου, Εντινγκά, Μανιάτης (63’ Μασάντο), Βάις, Κάμπελ, Ντομίνγκες (70’ Πελέ), Ολαϊτάν

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάρολ, Σαβιόλα, Βέργος, Βούρος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Μουνάφο (72’ Καράσκο), Ουσέρο, Μπαράλες, Τσάμπουρης, Ζησόπουλος, Κάφα (65’ Σανκαρέ), Ουρτάδο (46’ Χουάνμα), Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Σέτι, Γόγωνας, Κυριακόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Κούλα (Ξάνθης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: