Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Υπομονή...!

Στο διαιτητικό δικαστήριο παρέπεμψε η ΕΠΟ το θέμα για το πόσες θα υποβιβαστούν από το τρέχων πρωτάθλημα της Superleague και τις ισάριθμες που θα τις αντικαταστήσουν, ερχόμενες από τη Football League.

Υπομονή...
Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπήρξε αναφορικά με την υπόθεση των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Superleague στη Football League και πόσες θα προβιβαστούν από αυτήν, έπειτα από το ΔΣ της ΕΠΟ.

Την απόφαση θα πάρει το διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας, η οποία θα του στείλει υπόμνημα. Το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα διεξαχθεί με 18 ομάδες, αλλά δεν έχει γνωστό ακόμα πόσες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν. Η Superleague θέλει δύο και η Football League τρεις και στο σημερινό Συμβούλιο ψήφισαν «λευκό». Η πρώτη έχει προτείνει να πέσουν δύο και να γίνει μπαράζ για να κριθεί αν θα ανέβει επιπλέον ομάδα στην πρώτη κατηγορία από τη δεύτερη. Ωστόσο, η άλλη πλευρά δεν συμφώνησε.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε όπως παραπέμψει προς επίλυση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο την υπόθεση των προκηρύξεων για τα πρωταθλήματα περιόδου 2013-2014 της Super League και της Football League.

Η απόφαση ελήφθη βάσει του άρθρου 2 παρ. 3-Α, εδάφιο ιβ του Καταστατικού της ΕΠΟ και μετά την αδυναμία εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και την άρνησή τους παρά τη σχετική πρόβλεψη στους κανονισμούς, να προσφύγουν προς επίλυση της διαφοράς τους στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: