Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αυτή τη φορά δεν χωράνε λάθη!!

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του στην UEFA, να καλύψει οφειλές σε παίκτες και εφορία και παράλληλα να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό του. Αν μη τι άλλο δύσκολος συνδυασμός... Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Αυτή τη φορά δεν χωράνε λάθη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόσφατη τιμωρία με αναστολή του ΠΑΟΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ήταν ένα ταρακούνημα για όλους όσοι βρίσκονται στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα άλλαξε άρδην τον τρόπο σκέψης τους για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.
Μόνο τυχαίες δεν είναι οι πολύ συχνές, πλέον, συνεδριάσεις του δ.σ., στις οποίες παραβρίσκεται ο Άλκης Μαυροφρύδης για να δίνει αναλυτικές αναφορές για την πορεία των οικονομικών ζητημάτων. Ουσιαστικά, ο υπεύθυνος επί των οικονομικών δίνει το γενικό πρόσταγμα για το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει σε όλους τους τομείς, ακόμη και στο αγωνιστικό.
Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι δεδομένες, ΚΑΙ η ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ προκειμένου ο ΠΑΟΚ να καλύψει όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΚΑΙ η λαχτάρα του κόσμου να δει νέα πρόσωπα στην Τούμπα που θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον του. Γι' αυτό και οι σκέψεις για μεταγραφική ενίχυση δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν.
Ο γρίφος που οφείλει να λύσει η ΠΑΕ
Δημιουργείται, λοιπόν, το ερώτημα μέχρι που φθάνει το... πάπλωμα για τον ΠΑΟΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο; Πόσα χρήματα είναι σε θέση να διαθέσει και ποιους παίκτες μπορεί να πάρει, χωρίς όμως να βγει εκτός... προϋπολογισμού UEFA;
Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για ένα ποσό μάξιμουμ 400.000 ευρώ (μαζί με τα χρήματα που θα πάνε στην εφορία) που η ΠΑΕ μπορεί να διαθέσει για την απόκτηση ενός ή παραπάνω παικτών. Κι αυτό, έχοντας προϋπολογίσει, "σίγουρα" και όχι υποθετικά (π.χ. πιθανή πρόκριση στους "16" του Europa League) έσοδα. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες άλλες παράμετροι που μπορούν να αλλάξουν κάπως τα δεδομένα. Για παράδειγμα, το να αποχωρήσει κάποιος ακόμη ποδοσφαιριστής ή να προκύψει συμφωνία με την Πόρτο για διακανονισμό στα χρήματα που θα της δοθούν από την πώληση του Βιεϊρίνια).
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν την ανάγκη για πολύ προσεκτικές κινήσεις και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουν το περιθώριο για χαλαρότητα. Καμία κίνηση δεν μπορεί να γίνει αν, έστω και στο 1%, υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να προκληθεί πρόβλημα με την αδειοδότηση από την UEFA.
Η δική μου πληροφόρηση λέει ότι, με πρώτους κα καλύτερους, τους Ζαγοράκη και Βρύζα, η διοίκηση της ΠΑΕ έχει αισθανθεί πλήρως τις ευθύνες που της ανολογούν και δεν θα γίνει το παραμικρό λάθος. Καλό, όμως, είναι να γνωρίζει και ο κόσμος του ΠΑΟΚ τι ακριβώς συμβαίνει για να μην ονειρεύεται μπαράζ μεταγραφών.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: