Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Επανάσταση: Η ισχύς εν τη ενώσει!!

Το μανιφέστο του Μιχάλη Τροχανά για τη «θεσμική επανάσταση» της ΑΕΚ είναι πανεύκολο να απορριφθεί πριν καν διαβαστεί. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.

Επανάσταση: Η ισχύς εν τη ενώσει!
Ο συντάκτης του δεν είναι και ο πλέον αγαπητός στις «κιτρινόμαυρες» μάζες, για ένα μεγάλο κομμάτι αυτών είναι δυσνόητη η γραφή του, δεν αναγνωρίζεται ως «Νέστορας» και τούτη την εποχή, περισσότερο από άλλοτε, τα πολλά λόγια και τα σύνθετα νοήματα κουράζουν τον ήδη αποκαμωμένο και απογοητευμένο πολίτη
Ωστόσο, ποιος από σας (μας) θα διαφωνούσε αν διάβαζε μόνο αυτό: «Δεν είμαστε Ελληνες όταν ψηφίζουμε αρχηγούς και κόμματα στις εκλογές και κυβερνιέται η χώρα μας από το ΔΙΚΤΥΟ -του βαθέως κατεστημένου- της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν είμαστε Ελληνες όταν η Ευρώπη που οφείλει σε μας, την ιστορία μας και τη μυθολογία μας, ακόμη και το όνομά της, ζητάει τώρα να μας πάρει πότε την Ακρόπολη, πότε τα νησιά μας και πότε όλες τις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις μας για μια χούφτα ευρώ.
Και τέλος, δεν είμαστε σύγχρονοι και εξελιγμένοι Ελληνες αν δεν σκοτώσουμε οριστικά και παντού το τέρας της αυτοκαταστροφικής μανίας που χιλιάδες χρόνια μας καθιστά παιχνιδάκια των άλλων, διότι ποτέ δεν μπορέσαμε ούτε μπορούμε να μονιάσουμε και να δημιουργήσουμε ομαδικά»
Ποιος θα διαφωνούσε στο ότι όλα τα μεγάλα σύνολα περιλαμβάνουν μια ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ για να πορεύονται σταθερά στο χρόνο. Ακόμη και το ίδιο το Σύμπαν τη διαθέτει. Είναι οι νόμοι της βαρύτητας και η καμπύλωση του χώρου προς μια από τις διαστάσεις του, το χρόνο. Ισως είναι οι απόλυτες άχρονες αρχές του Roger Penrose (80χρονος Αγγλος σερ, καθηγητής μαθηματικών, φυσικής και κοσμολογίας, βραβευμένος μαζί με τον Στίβεν Χόκινγκ για τη συνεισφορά τους στην παγκόσμια κατανόηση της λειτουργίας του σύμπαντος)
Ποιος, εν τέλει, θα διαφωνούσε στο «η ισχύς εν τη ενώσει»; Διότι αυτό προσπαθεί ?ουτοπικά πιθανώς- να αναπλάσει ο Τροχανάς ως μοναδική βιώσιμη διέξοδο της ΑΕΚ που «βρίσκεται ατάκτως στοιβαγμένη στην μεθόριο και άπραγη αντικρίζει τον πέραν της οριογραμμής ανεξερεύνητο χώρο του αφανισμού»
Αν ανακατεύει θυρεούς και οικόσημα, τσιτάτα του Νίτσε και στίχους ποιητών, αν γράφει πομπωδώς για «Αγγέλους» και «Ανώτατες Επιτροπές Στρατηγικών Σχεδιασμών» ελάχιστη σημασία έχει. Πρωτεύει ο πυρήνας της πρότασής του που δεν είναι άλλος από το «ας Ενωθούμε». Ολοι όσοι εν ζωή ανακατεύτηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην ΑΕΚ κι όσοι είναι οπαδοί της. Διότι μόνο μέσω της Ενωσης θα προέλθει (αν προέλθει) σωτηρία
Και σωστά (πικρά, αλλά ορθά) τιτλοφορεί μια τέτοια Ενωση ως «επανάσταση»...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: