Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σούλη, κάντο όπως πέρυσι...!!

Πριν από έναν χρόνο περίπου ο ΠΑΟΚ άλλαζε αγωνιστικό προφίλ ελέω -και- οικονομικών και ο Μαρκόπουλος τα είχε καταφέρει περίφημα. Φέτος καλείται να κάνει το ίδιο, αν και τα πράγματα είναι δυσκολότερα...


Σούλη, κάντο όπως πέρυσι...
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας...
Αναγκασμένος να ενσωματώσει όσον το δυνατόν γρηγορότερα τους Μίλουτιν Αλεξιτς, Ούρος Ντούβνιακ και Ααρον Πέτγουει είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ουσιαστικά έχει να ασχοληθεί με έναν... νέο ΠΑΟΚ σε σχέση με την ομάδα που υπήρχε μέχρι πριν λίγο καιρό. Μετά το "διαζύγιο" με τους Αντριουσκεβίτσιους, Γκόρι και Ράιτ, ο έμπειρος κόουτς με τους νεοαποκτηθέντες τρεις παίκτες θα προσπαθήσει όχι μόνο να καλύψει το κενό αυτών που έφυγαν, αλλά και να βελτιώσει την εικόνα των "ασπρόμαυρων".
Αλλαγή ρόστερ όπως... πέρυσι
Αυτό το έργο πάντως το ξέρει καλά ο Μαρκόπουλος... Πριν από περίπου έναν χρόνο πάλι το οικονομικό ήταν στο επίκεντρο για τον "Δικέφαλο". Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είχε φύγει για την Κίμκι, ο Τζάστιν Γκρέι την είχε... κοπανήσει, ενώ ο Ντόνι ΜακΓκραθ είχε τον τραυματισμό και αποτέλεσε παρελθόν. Τότε το μεγάλο ερώτημα ήταν πως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα βρει τον τρόπο για να τα βγάλει πέρα, με τους Στίγκερς, Μπούλιαν και Κρίστμας να αποκτούνται στην συνέχεια.
Τελικώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πήρε άριστα. Η ομάδα βγήκε τρίτη χωρίς να έχει τρεις βασικότατους παίκτες του. E, και τώρα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να βρει αντίδοτο. Βέβαια για να μην γελιόμαστε η τρίτη θέση πλέον απέχει πολύ. Όμως ο "Δικέφαλος" είναι αναγκασμένος έστω κι αν δεν καταφέρει να την πάρει στην κανονική περίοδο, να "παλέψει" και να την "κυνηγήσει" έστω στα πλέι οφ. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίζει μόνο για... να παίζει. Θα πρέπει να διεκδικεί νίκες αφού αυτές φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο και να έχει και κάποιον αγωνιστικό στόχο έστω κι αν αυτός φέτος περνά σε δεύτερη μοίρα (και λόγω της Ευρωλίγκας που δεν υπάρχει και λόγω της εξυγίανσης).
Ο... ικανός Μαρκόπουλος μπορεί!
Με λίγα λόγια ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει το δύσκολο έργο να τα καταφέρει και φέτος όσον αφορά την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του "Δικεφάλου" και την αναρρίχηση του στην βαθμολογία. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι εύκολα και μάλλον πολύ δυσκολότερα από πέρυσι.
Αυτό είναι δεδομένο... Ο Μαρκόπουλος όμως είναι ικανός κόουτς, αυτό είναι πασίγνωστο και για ποιον λόγο να μην περιμένουμε με τους νέους αυτούς παίκτες να μην τα καταφέρει; Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο και την εμπειρία να τα βγάλει εις πέρας και ο "Δικέφαλος" να αρχίσει να "σηκώνει" κεφάλι γιατί και αυτό θα πρέπει να γίνει στην συνέχεια του πρωταθλήματος (δεν γίνεται να χάνει με 21 πόντους στο ματς με τον ΚΑΟΔ γιατί αυτό κάνει κακό και στο όνομα του, δεν το θέλουν ούτε οι φίλαθλοι του που... ξενερώνουν, ούτε φυσικά και οι παίκτες που παίζουν).
Βέβαια εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ό,τι κι αν γίνει στο αγωνιστικό, ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να βοηθήσει την ομάδα. Αυτή την στιγμή προέχει η εξυγίανση, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό αφού το ταμείο είναι άδειο και οι υποχρεώσεις πάρα πολλές.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: