Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Νίκολας Ιωάννου: Ντεμπούτο υπό το βλέμμα του Σερ Αλεξ!!

Αν και ηλικιακά ανήκει στην ομάδα U16 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Νίκολας Ιωάννου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την U18 στη νίκη επί της Ντέρμπι Κάουντι!


Νίκολας Ιωάννου: Ντεμπούτο υπό το βλέμμα του Σερ Αλεξ
Το ντεμπούτο του με την ομάδα U18 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε ο Νίκολας Ιωάννου το βράδυ της Τετάρτης, με τον Κύπριο αμυντικό να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά του αγώνα με την Ντέρμπι Κάουντι (2-1), στο πλαίσιο του FA Youth Cup (η παραπάνω φωτογραφία του είναι από το ντεμπούτο του). Σε πρώτη ανάγνωση, ίσως να μην γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του επιτεύγματός του.
Είναι όμως πραγματικά τέτοιο (επίτευγμα), αν αναλογιστεί κανείς ότι ηλικιακά ανήκει στην ομάδα των U16 και είναι το ένα από τα τρία μόλις παιδιά αυτής της ομάδας που προπονούνται με την U18! Αποκορύφωμα της πορείας του στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτέλεσε η παρθενική συμμετοχή του στην ομάδα U18.
Υπό την επίβλεψη του Σερ Αλεξ
Όπως αναφέραμε, ο Νίκολας Ιωάννου αγωνίζεται στην ομάδα U16, αλλά εδώ και δύο μήνες κάθε Παρασκευή προπονείται με την U18. Δεν έχουν πολλοί παίκτες αυτό το προνόμιο. Αυτός και άλλοι δύο συμπαίκτες του από την U16 προπονούνται με την U18, η οποία αποτελεί τον προθάλαμο της δεύτερης ομάδας των «κόκκινων διαβόλων».
Την Τετάρτη κλήθηκε για πρώτη φορά να αγωνιστεί με την U18, με τον νεαρό Νίκολα να ενημερώνεται για το ντεμπούτο του 3-4 μέρες πριν. Παρών στο παιχνίδι, στις κερκίδες, ήταν και ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον! Μάλιστα, πριν την έναρξη του αγώνα ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στα αποδυτήρια και μίλησε για λίγο με τους μικρούς, πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Σερ Αλεξ δεν είναι απλησίαστος για τους μικρούς – και για τον Κύπριο αμυντικό. Οποτε του το επιτρέπει το βαρύ πρόγραμμα της πρώτης ομάδας, παρακολουθεί προπονήσεις, αλλά και παιχνίδια, των μικρότερων ομάδων, ώστε –πέρα από την ενημέρωση των προπονητών των ομάδων αυτών- να έχει και ιδία άποψη για τα εκκολαπτόμενα ταλέντα των «κόκκινων διαβόλων».
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: