Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Διαιτησία χωρίς… Κύρος!!

Πραγματικά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι φετινές διαιτησίες και η αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Άρη μου θυμίζουν Γκαγκάτση. Άλλωστε με τον Κύρο οι… κοινοί γνωστοί είναι ουκ ολίγοι. Ο Κύρος Βασσάρας όπου έχει βρει τον Άρη τον έχει αδικήσει …

Διαιτησία χωρίς… Κύρος!
Ο Κύρος Βασσάρας όπου έχει βρει τον ΑΡΗ τον έχει αδικήσει για να μην χρησιμοποιήσω καμία άλλη λέξη. Από τότε που σφύριζε διαιτητής και απέβαλε τον Κολτσίδα, αλλά όχι και τον Κωνσταντίνου στο μπαράζ για την Ευρώπη, από τότε που σφύριζε στα Τρίκαλα έκλεινε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι στον Μπασίρ και φυσικά δεν έβλεπε το επιθετικό φάουλ του Θεοδωρίδη στο γκολ του ΠΑΟΚ.
Την ίδια στιγμή αποθεώνονταν από τα μίντια του συμπολίτη ως ο… κορυφαίος και φυσικά η ΕΠΟ του Γκαγκάτση τον αναδείκνυε σε κορυφαίο Έλληνα διαιτητή. Ένας μέτριος ρέφερι με άριστες όμως δημόσιες σχέσεις τις οποίες φυσικά χρησιμοποίησε και για την άνοδό του πλέον στον άνθρωπο που με τις ευλογίες της ΕΠΟ και της ΟΥΕΦΑ αποφασίζει για τα πάντα στην ελληνική διαιτησία.
Ο ΑΡΗΣ φέτος και πολλά λάθη έχει κάνει και πολλούς βαθμούς έχει χάσει λόγω των δικών του λανθασμένων επιλογών.
Παρόλα αυτά η ομάδα έχει στερηθεί τουλάχιστον 8-10 βαθμούς από τα διαιτητικά εγκλήματα. Με Γιάννενα, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, Παναιτωλικό, Ξάνθη, Λεβαδειακό, Ατρόμητο είναι ορισμένα από τα παιχνίδια που τα λάθη ήταν εξόφθαλμα.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο φυσικά. Ο Γιάχος έδωσε στην Τούμπα πέναλτι την βουτιά του Λαζάρ, αλλά στο Βικελίδης δεν είχε δει το γκρέμισμα του Ιάκομπ.
Ο ΑΡΗΣ έχει 7 αποβολές ως τώρα, 57 κίτρινες κάρτες και κανένα πέναλτι υπέρ του. Η ΠΑΕ κατηγορούνταν μέχρι πρότινος ότι δεν αντιδρά. Την Κυριακή ο Κόντης πήρε αμπάριζα τα ΜΜΕ, Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, η Λέσχη το ίδιο. Το αποτέλεσμα; Πέναλτι πεντακάθαρο που δεν δίνεται, αποβολή άδικη, μη αποβολή ενώ είναι ξεκάθαρη η φάση με τον Τομάς.
Τιμωρήθηκε μήπως ο Κομίνης; Όχι βέβαια, μπήκε τέταρτος στο ματς του Θρύλου μας στην Ξάνθη. Πλέον όμως να ξέρουν όλοι ότι ο κόσμος του ΑΡΗ δεν θα αφήσει έτσι απλά τα πράγματα να περνάνε.
Πλέον αυτοί που προσπαθούσαν να κλείσουν τα στόματα όσων φώναζαν για οργανωμένο σχέδιο και διχόνοιας, αλλά και αποπροσανατολισμού, από τις συνεχόμενες σφαγές, θα βρεθούν μαζί με τους εξωτερικούς εχθρούς του συλλόγου.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΡΗΣ αδικείται και κανείς από τους περισπούδαστoυς διαιτητοπατέρες δεν κάνει το παραμικρό για να το αλλάξει. Όπως δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ η διαιτησία στην Ελλάδα, Ούτε είχε, ούτε θα έχει ποτέ… κύρος στην Ελλάδα η διαιτησία. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Απλά τα ονόματα αλλάζουν όσων παίζουν με την καψούρα μας. Τίποτα άλλο δεν αλλάζει. Τόσα και τόσα χρόνια τα ίδια ανεξάρτητα από το ποιος διοικεί τον ΑΡΗ.
Ο ΑΡΗΣ όμως κι ο κόσμος του θα αλλάξουν. Πλέον κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει τον κόσμο που θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να προστατέψει την αγαπημένη του ομάδα. Υπομονή και ανοχή… Τέλος.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: