Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση της ΕΣΑΠ για το Κύπελλο!!

Απάντηση της ΕΣΑΠ για το Κύπελλο
Η διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ των ανδρών έχει δημιουργήσει κάποιες κόντρες και αντεγκλήσεις στους «κόλπους» της Έλληνος πετοσφαίρισης. Έτσι, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, η διοργανώτρια αρχή της Α1 βόλεϊ των ανδρών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθάρισε πως έκανε την όσο καλύτερη δυνατή πρόταση στην ΕΟΠΕ για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση και πως δεν ευθύνεται για την αποχώρηση των τριών ομάδων την τελευταία στιγμή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΕΣΑΠ όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με τον θεσμό του Κυπέλλου έχει να δηλώσει τα εξής:
1) Από τα τέλη Νοεμβρίου, μετά από έγκριση της ΕΟΠΕ, κατέθεσε προτάσεις για τη διοργάνωση και το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου με σκοπό την παρουσία όλων των ομάδων στον θεσμό και τη μείωση των εξόδων της διοργάνωσης.

2)Η ΕΣΑΠ, στο πλαίσιο της συνδρομής της στην προσπάθεια για την αρτιότερη διοργάνωση του Κυπέλλου, πρότεινε προς την ΕΟΠΕ να διοργανωθεί σύστημα με τη συμμετοχή των οκτώ καλύτερων ομάδων στο νησί της Σύρου με τα έξοδα της διοργάνωσης να καλύπτονται από τον Δήμο Σύρου και την περιφέρεια Ανατολικού Αιγαίου, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από την ΕΟΠΕ.

3)Κατέθεσε στην ομοσπονδία μία πρόταση, η οποία είχε αποφασιστεί ομόφωνα από τα σωματεία-μέλη της ΕΣΑΠ και μία ακόμη μεταγενέστερη, τις οποίες απέρριψε η ΕΟΠΕ. Την πρώτη, λόγω του ότι διαφωνούσε με την φιλοσοφία της και τη δεύτερη, γιατί δεν της ήταν αρκετή η πλειοψηφία 10-1, αλλά και γιατί, επίσης, διαφωνούσε με τη φιλοσοφία της.

4)Εμπροθέσμως, με βάση την προκήρυξη, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, είχαν δηλώσει συμμετοχή οκτώ ομάδες. Μετά από προτροπή της ΕΟΠΕ προς την ΕΣΑΠ, με σκοπό την καθολική συμμετοχή των ομάδων στο θεσμό, η ΕΣΑΠ έκανε ότι ήταν δυνατόν, προκειμένου να πείσει και τα υπόλοιπα σωματεία να συμμετάσχουν στον εν λόγω θεσμό, ο οποίος διοργανώνεται από την ΕΟΠΕ

5)Η ομοσπονδία, γενόμενη κοινωνός των απόψεων ορισμένων εκ των ΤΑΑ, τα οποία ζητούσαν να τηρηθεί η προκήρυξη αποφάσισε να ισχύσουν οι προθεσμίες που αναγραφόντουσαν στην προκήρυξη και, ως εκ τούτου, αποφασίστηκε από την ΕΟΠΕ τα συμμετέχοντα ΤΑΑ στο Κύπελλο να είναι 8.

Η ΕΣΑΠ δηλώνει ότι έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό να μη θιγεί το κύρος του θεσμού του Κυπέλλου, βοηθώντας την ΕΟΠΕ, η οποία είχε και την τελική ευθύνη της εν λόγω διοργάνωσης.

Η πλειοψηφία των ΤΑΑ της ΕΣΑΠ δήλωσε απερίφραστα ότι θα ήθελε να συμμετέχουν και τα 11 σωματεία στον θεσμό του Κυπέλλου, όμως την τελική ευθύνη και την τελική απόφαση την πήρε η ΕΟΠΕ, πράττοντας αυτό που θεωρούσε η ίδια ορθότερο.

Η ΕΣΑΠ δήλωσε στο σημερινό ΔΣ της ΕΟΠΕ, για άλλη μια φορά, ότι θα ήθελε να διοργανώσει αυτή τον θεσμό του Κυπέλλου και η ομοσπονδία αρνήθηκε, εκ νέου, το σχετικό αίτημα».


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: