Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Του το χρώσταγε…!!

Του το χρώσταγε…
Ο Ηλίας Σολάκης, χαρακτηρίστηκε μοιραίος σε αρκετά παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης, όμως ήταν αυτός που στις καθυστερήσεις λύτρωσε την ομάδα του και χάρισε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με τέρμα του Ράγιος και οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν με τον Μπεσέρα. Τρία δοκάρια για την ομάδα του Τσιώλη (δύο με τον Ουσέρο και ένα με τον Έγκον), η οποία είχε και σωρεία χαμένων ευκαιριών. Πέναλτι ζητάνε οι Γιαννιώτες σε ανατροπή του Ζαραδούκα από τον Αργυρόπουλο.



Τις διαθέσεις του από νωρίς έδειξε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3’ με τέρμα του Ράγιος. Από εκεί και πέρα δράση ανέλαβε ένας άλλος Ισπανός, ο Ουσέρο, ο οποίος αν και στάθηκε άτυχος σε τρεις περιπτώσεις (απόκρουση Κηπουρού και δύο συνεχόμενα δοκάρια), έδειξε γιατί ο Σάκης Τσιώλης ξεκινάει την ενδεκάδα από αυτόν. Οι Αρκάδες σε ένα επιθετικό κρεσέντο έφτασαν πολλές φορές κοντά στο δεύτερο τέρμα, αλλά αυτό δεν ήρθε.

Αντίθετα ήρθε αργότερα για τον ΠΑΣ, όταν ο Μπεσέρα, ο οποίος σε όλο το πρώτο μέρος ταλαιπωρούσε μαζί με τον Ζαραδούκα τον Αργυρόπουλο, έφτασε στο γκολ προσπαθώντας να κάνει σέντρα. Η μπάλα κόντραρε και στον νεαρό αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Χακόμπο κάνοντας το 1-1. Μάλιστα ο ΠΑΣ θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει νωρίτερα αν ο Στυλιάρας έδινε πέναλτι σε ανατροπή του Ζαραδούκα από τον Αργυρόπουλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε από νωρίς να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα του να περάσει τους Σολάκη και Μπακασέτα και να κάνει την ομάδα του επιθετική. Αυτό μπλόκαρε για τα καλά τους Αρκάδες και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να κερδίσει την μεσαία γραμμή και φυσικά χώρους για αντεπίθεση. Αυτές που έκανε δεν απείλησαν, ενώ από την άλλη πλευρά η είσοδος του Έγκον συμμάζεψε το κέντρο του Αστέρα.

Σειρά του Βραζιλιάνου ήταν να σημαδέψει δοκάρι του Κηπουρού, το τρίτο για στο παιχνίδι και να γλιτώσει για ακόμα μια φορά τον ΠΑΣ από γκολ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού αφού η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων δεν καρποφορούσε. Στις καθυστερήσεις ο Αργυρόπουλος σέντραρε, ο δεινός σκόρερ που λέγεται Ηλίας Σολάκης, έπιασε ένα πολύ όμορφο γυριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.




Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Φορμίκα (46’ Σολάκης), Χούλι (57’ Μπακασέτας), Περόνε (69’ Έγκον).

Στον πάγκο: Μπαντής, Λαδάκης, Αλβάρες, Μπαρτολίνι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Πατσατσόγλου, Ντάσιος, Βάντερσον (32’ Μπακαγιόκο), Λίλα, Ζαραδούκας (74’ Μιχαήλ), Σκούφαλης (67’ Τζάνης), Μπεσέρα, Γεωργίου, Βίλα.

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Οικονόμου, Κυριάκος, Γιάκος.

Διαιτητής: Στυλιάρας
Βοηθοί: Πάνου, Μαγιάνης

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: