Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αγωνιστική στα όρια!!

Τα όριά τους δοκιμάζουν στην 18η αγωνιστική της Superleague, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.

Αγωνιστική στα όρια
Σε παιχνίδια που, ενώ δεν έχουν τον χαρακτήρα του ντέρμπι και-προφανώς- στον προγραμματισμό που γίνεται στο ξεκίνημα της περιόδου συμπεριλαμβάνονται στις νίκες, είναι με αντιπάλους τα αγωνιστικά και ψυχολογικά εφόδια των οποίων μετατρέπουν τις αναμετρήσεις σε «μάχες». Όπως και τα μειονεκτήματα που διαπιστώθηκαν έως τώρα στους τρεις μεγάλους.
Στο ανοικτό τερέν του Ολυμπιακού σταδίου, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να σταματήσει τον Ατρόμητο. Ο Δώνης έχει δουλέψει τις αντεπιθέσεις επιστημονικά! Η λογική των οποίων υποστηρίζεται με δύο από τα καλύτερα ακραία μπακ του πρωταθλήματος, Σκόνδρα και Γιαννούλη. Την ώρα που στην κορυφή ο Μήτρογλου και ο Τάτος κρύβουν πολλές φορές τη μπάλα. Η επιθετική εικόνα του Ατρομήτου, σε συνδυασμό με τις αμυντικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού θα «αποφασίσουν» σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Με τον Φερέϊρα να καλύπτει μετά από καιρό το κενό στα χαφ, βάζοντας εκεί ξανά τον Κατσουράνη.
Στην αήττητη, στα τελευταία εννέα παιχνίδια, Ξάνθη (έχασε τελευταία φορά στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό στην 8η αγωνιστική), ο Ολυμπιακός πρέπει να βγάλει πρόσωπο ανάλογο του Ευρωπαϊκού. Δεν το συνηθίζει μακριά από το Καραϊσκάκη. Η παρέα των Πόϊ, Μαρκόβσκι, Μαρσελίνιο και Βλαχοδήμου, με μαέστρο τον Ουζουνίδη, χάνει δύσκολα από οποιονδήποτε. Γι αυτό έλεγε ο Βαλβέρδε πως στον δεύτερο γύρο με τις πολλές εκτός έδρας αποστολές, καλείται η ομάδα του να αναδείξει χαρακτήρα πρωταθλητή.
Οι ερυθρόλευκοι, μετά το αυριανό παιχνίδι στα Πηγάδια, θα κληθούν να ταξιδέψουν στην Τούμπα για να παίξουν με τον ΠΑΟΚ (20η αγων.), στο Γεντί Κουλέ για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ (23η), στο Ολυμπιακό στάδιο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (25η), στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό (27η) και κλείνουν το πρωτάθλημα με δύο συνεχόμενα εκτός, στα Γιάννινα (29η) και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (30η).
Στην ΑΕΚ ό,τι και να πει κανείς είναι πολύ μικρό μπροστά σε όσα βιώνει η ομάδα. Οφείλουν πάντως ορισμένοι να καταλαβαίνουν πόσο μόνοι έμειναν οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καλούνται διαρκώς να βγάζουν από τη φωτιά τα κάστανα. Κι αν ηττηθούν από τον ικανό για κάθε αποτέλεσμα Εργοτέλη, θα νιώσουν κιόλας σχόλια απαξίωσης.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: