Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Αιώνια» πιστός, γράφει ιστορία!!

«Αιώνια» πιστός, γράφει ιστορία!
Αιώνια πιστός στη Ρόμα, καθώς δεν έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο σε καμία άλλη ομάδα, ο Τότι σημείωσε ένα ακόμη απίστευτο ρεκόρ. Συνυφασμένος απόλυτα με τους «τζιαλορόσι», με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τσεζένα έφτασε τα 211 στη Serie A και πλέον είναι ο άνθρωπος που έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα στην Ιταλία με τη φανέλα μίας και μόνο ομάδας!

Ο Ιταλός επιθετικός των Ρωμαίων έσπασε ρεκόρ το οποίο διατηρούνταν εδώ και 56 χρόνια, ξεπερνώντας το μεγάλο αστέρι της δεκαετίας του ’50 με τη Μίλαν, Γκούναρ Νόρνταλ που είχε φτάσει τα 210 γκολ με τους «ροσονέρι» από το 1949 έως το 1956!

Ο Τότι, σκόραρε στο πρώτο λεπτό του αγώνα με την Τσεζένα, έχοντας πάρει ασίστ από τον Έρικ Λαμέλα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αντονιόλι, ενώ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, είχε πετύχει και δεύτερο γκολ έπειτα από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι!

Πάντως, ο πρώην κάτοχος του ρεκόρ, Γκούναρ Νόρνταλ, που με τους Γκρεν και Λίντχολμ δημιούργησαν τη θρυλική τριπλέτα των Σουηδών στη Μίλαν που έμεινε στην ιστορία ως Γκρε-Νο-Λι, είχε καταφέρει να σκοράρει 210 φορές σε διάστημα okt;v ετών και στα μισά παιχνίδια από αυτά που χρειάστηκε ο Τότι για να τον ξεπεράσει!

Ακόμη ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Νόρνταλ έκλεισε την ποδοσφαιρική καριέρα στη… Ρόμα με την οποία σε δύο σεζόν πέτυχε 15 γκολ!

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: