Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μοίρασαν 3 εκ. ευρώ και... προχωρούν!!

Οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έριξαν χρήμα προς πολλές κατευθύνσεις τις τελευταίες ημέρες. Πλήρωσαν παίκτες, εφορία, αλλά και τρίτους, όπως ακριβώς τους έχει ζητήσει η UEFA να κάνουν στο πλαίσιο του FFP. Έπεται συνέχεια...


Μοίρασαν 3 εκ. ευρώ και... προχωρούν!
Με... Αϊ Βασίληδες που έφτασαν καθυστερημένα μοιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Ούτε λίγο ούτε πολύ έριξαν στην πολύπαθη ελληνική αγορά ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ προς διάφορες κατευθύνσεις και προχωρούν ακάθεκτοι.
Όποιος πρόλαβε, το χρήμα είδε! Συγκεκριμένα, κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ πήραν οι παίκτες της ομάδας και με τον τρόπο αυτό εξοφλήθηκε μέρος των οφειλομένων της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ προς αυτούς.
Το χρέος δεν έκλεισε, όμως, τουλάχιστον η διοίκηση ήταν απολύτως συνεπής απέναντί τους, αφού βάσει χρονοδιαγράμματος επρόκειτο να τους καταβάλει χρήματα στις 20 Ιανουαρίου.
Ένα ποσό της τάξης των 620.000 ευρώ πήγε στην εφορία για να καλυφθεί μέρος της οφειλής των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από φόρους. Επίσης, ένα ποσό πάνω από 300.000 ευρώ πήγε για την αποπληρωμή χρεών προς τρίτους. Το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα που μοιράστηκαν προήλθαν από τη μεταγραφή του Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ.
Οι "ασπρόμαυροι", πάντως, δεν σκοπεύουν να μείνουν εδώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους έχουν έτοιμα άλλα 350.000 ευρώ να δώσουν προς τη εφορία, ενώ περιμένουν να συσταθεί ειδική επιτροπή από το Υπουργείο Οικονομικών, από την οποία προσδοκούν να περάσουν ρύθμιση για το υπόλοιπο χρέος, ώστε να το αποπληρώσουν σε δόσεις.
Το χρέος προς το δημόσιο και η τακτοποίησή του είναι βασική προτεραιότητα για τους "ασπρόμαυρους", όπως και η εξόφληση των παικτών, ώστε να μην βρεθεί ο "Δικέφαλος" προ δυσάρεστης εκπλήξεως τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν θα ανοίξει και πάλι τον φάκελο της ομάδας η UEFA, πάντα στο πλαίσιο του FFP.Πέρα από όλα τα παραπάνω, που συζητήθηκαν στη σημερινή (20/1) άτυπη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, ένα άλλο θέμα το οποίο τονίστηκε μεταξύ των διοικούντων ήταν ότι πρέπει να νοικοκυρευτεί η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα μέσα στο σύλλογο.
Αυτό που όπως φαίνεται θα γίνει είναι ένα γενικό συμμάζεμα στα έξοδα, ώστε να διαμορφωθεί έτσι το τοπίο, που να μην χρειαστεί στο μέλλον να γίνει άλλη πώληση ή αποδέσμευση παίκτη, όπως για παράδειγμα συνέβη στις περιπτώσεις Βιεϊρίνια και Κοντρέρας. Αυτό, πάντως, σημαίνει ότι με δυσκολία θα γίνει άλλη μεταγραφική κίνηση, αν και οι Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης έχουν εισηγηθεί παίκτη που θα ενισχύσει την ομάδα μεσοεπιθετικά στις πτέρυγες.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: